Tek.no

Nyhet

Nå blir det enklere å gjøre opptak av spilløktene dine på mobilen

Samsung lanserer ny app til sine Galaxy-modeller.

Samsung
22 Juni 2015 17:00

Det stappes stadig flere grafiske muskler inn i mobiltelefoner og nettbrett, som i økende grad gjør slik enheter velegent for avanserte spill, men en del spillrelaterte funksjoner er fremdeles mangelvare på mobile enheter.

En av dem er muligheten til å enkelt gjøre opptak av spilløktene sine, et stadig mer populært fenomen i spillverdenen, og her har mobilgiganten Samsung nå kommet på banen med et nytt fremstøt. Det melder selskapet på bloggen sin.

Ny app tar opp spilling og kommentarer

Samsung har nemlig lansert en ny applikasjon kalt «Game Recorder+», som skal gjøre det enkelt å ta opp og dele spillseanser. Appen er i stand til å ta opp spilling i opptil 1080p-oppløsning, og skal bli tilgjengelig til Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy S5, Note 4, Note 3 og Note 2.

Foto: Samsung

Appen gjør det blant annet mulig å beskjære filmsnuttene etter opptakene. Programmet vil aktivere mikrofonen, slik at du kan legge dine egne kommentarer over spillets lyd. Frontkameraet blir også tatt i bruk slik at du kan legge et bilde av deg selv inn i selve spillet mens du kommenterer.

Samsung opplyser om at det går an å deaktivere mikrofonen slik at man kun hører den rene spillyden i videoene, men dette skal visstnok kun være mulig på Galaxy S6- og S6 Edge-mobilene.

Laster direkte opp på YouTube

For å gjøre applikasjonen mest mulig praktisk å bruke vil appen legge et «flytende» grensesnitt inn i selve spillene, slik at du kan starte opptakene når som helst mens du spiller, uten behov for å stanse og åpne appen.

Om du ønsker vil appen for øvrig også kunne ta opp selve trykkingen på skjermen mens du spiller. Ellers skal appen gjøre det mulig å laste videoene direkte opp på YouTube. Ifølge Samsung skal appen lanseres i 161 land, hvorav Norge formodentlig er ett, men det er uvisst akkurat når den blir tilgjengelig.

Her er en annen stor Samsung-nyhet: Selskapet har lansert verdens tynneste eksterne harddisk på 4 TB »

(Via Engadget)

Les også
Dette tror vi Apple lanserer i kveld
Les også
– Dette er verdens tynneste eksterne harddisk på 4 TB
annonse