Tek.no

Nyhet

– Samsung er i ferd med å implodere

Investeringsbank mener S6 har vært en fiasko og at selskapet nå er i fare.

Shutterstock/Samsung/Teknofil.no/montasje
2 Juni 2015 15:00

Det er ingen hemmelighet at elektronikkgiganten Samsung har slitt tungt i den tøffe konkurransen på markedet, særlig når det gjelder mobiltelefoner. Nettstedene WMPoweruser og Business Insider melder nå at analytikere har kommet på banen med en ganske knusende kritikk av Samsungs strategiske valg, og tilhørende dystre spådommer for selskapet.

Det er analytikere ved den store investeringsbanken Oppenheimer som nå tar bladet fra munnen. Analytikerne mener blant annet at Samsung satset på helt feil kort med sine nye toppmobiler Galaxy S6, og at det kan bety undergangen for selskapet.

Mener selskapet vil «implodere»

– Når vi ser på flaggskipmodellen S6 Edge er nesten alt som gjør den annerledes knyttet til maskinvare; prosessor i toppklassen, kurvet skjerm, iPhone-lignende metalldeksel, fingeravtrykkleser og kamera med optisk bildestabilisator. Samtidig ser vi få forbedringer i brukeopplevelsen til programvaren, og ingen større verdi for Samsung-kunder som bruker tidligere generasjons enheter, skriver Oppenheimer i et notat.

Selskapet peker på at dette trolig er noe av grunnen til at Samsung kun har solgt rundt 10 millioner av Galaxy S6 og S6 Edge i løpet av den første måneden, som vi også nylig rapporterte.

Til sammenligning solgte de to forrige toppmodellene S4 og S5 samme antall i løpet av henholdsvis 27 og 25 dager. Samtidig har selskapets markedsandel i Kina, verdens største mobilmarked, krympet med 50 prosent. På bakgrunn av dette mener Oppenheimer at Samsung nå rett og slett er i ferd med å «implodere».

Kan ha lyttet for mye til kritikerne

WMPoweruser peker på at Samsung muligens har lyttet for mye til kritikere og for lite til forbrukere når det gjelder sine strategiske valg. Kritikere har nemlig pekt på at Samsungs Android-modifikasjoner er en etterligning av iOS og at programvarefunksjonene bare forvirrer forbrukere.

På bakgrunn av dette har Samsung gått tilbake til en mer vanlig, umodifisert Android-versjon, og altså heller rettet blikket mot maskinvaren, noe som kan ha vært den store tabben til selskapet.

Samsung har for øvrig slitt i ganske lang tid. I november i fjor kunne vi for eksempel melde at Samsung ville kutte i antall mobilmodeller på grunn av svak inntjening, og tidligere i år rapporterte vi at elektronikkgigantens overskudd hadde krympet for første gang på flere år, med hele 37 prosent.

Samsung har imidlertid flere jern i ilden: Snart skal selskapet trolig lansere en ny, rund smartklokke »

Les også
Ny katastrofe for Samsung?
Les også
Samsungs neste smartklokke får roterbar urkrans
Les også
Samsung skyver Apple ned fra tronen
Les også
Galaxy S6 slår iPhone 6 i holdbarhetstest
Les også
Samsungs neste toppmobil er allerede blitt en kjempehit
annonse