Tek.no

Nyhet

Nå får Samsung og Sonys eldre modeller også Lollipop

Endelig blir Android-telefonene oppdatert!

Shutterstock/Sony/Samsung/Teknofil.no/montasje
7 Mai 2015 06:00

Det begynner å bli en stund siden Android Lollipop seilte inn til de første telefonene her til lands, og hele 8 måneder siden Sony lovte at hele Z-serien ville bli sjenket oppdateringen. For 2 måneder siden fikk vi også høre at Samsung utsatte Lollipop til Galaxy S4 og S5. Nå kan imidlertid både GSMArena og Knowyourmobile melde om at oppdateringen endelig ankommer både toppmodellene fra 2013 og 2014.

Rulles ut neste uke

Informasjonen betyr kort og godt at disse telefonene skal få en en Lollipop-oppdatering:

I Galaxy S5 sitt tilfelle skal det gjelde en oppgradering av dagens Lollipop-versjon, som angivelig sliter med store feil og mangler.

Galaxy S4 begynner å dra på årene, men får altså Lollipop allikevel. Foto: Sander Dyrop, Amobil.no

Nytt design

Med oppdateringen kommer et helt nytt utseende, som Google har kalt «Material Design». Det er flatere og mer minimalistisk enn tidligere, og fullspekket med nye funksjoner og intuitive løsninger.

Oppdateringen til Sony-telefonene rulles etter sigende ut i løpet av neste uke, mens Samsung allerede har gitt ut oppdateringen i Polen. Resten av Europa skal deretter følge tett etter.

Sony selv har også kommentert utrullingen i et eget blogginnlegg, der de også skriver at oppdateringen til Xperia Z1 og Z Ultra allerede har fått oppdateringen.

Xperia Z3 og Z2 får tilbake viktig funksjon

Denne lille knappen gjør det enkelt å lukke alle åpne programmer. Foto: Skjermdump/Teknofil.no/montasje

GSMArena melder også om at Sonys nyeste toppmodeller, Xperia Z3 og Xperia Z2, får en etterlengtet programvareoppdatering. Oppdateringen er en ny versjon av Android Lollipop 5.0.2, og den viktigste nyheten er muligheten til å lukke alle åpne programmer med ett trykk. Denne muligheten fantes i Android KitKat 4.4.4, men gikk av mystiske grunner av med pensjon i Android Lollipop 5.0. Undertegnede har for øvrig allerede fått oppdateringen til sin Xperia Z2.

I tillegg til denne funksjonen er meldingsfunksjonen i den såkalte «Ultra Stamina-modusen» til Sony forbedret, og overføringen av data mellom telefonminne og minnekort betraktelig bedre.

Nytt er det også at varsellyset nå blinker uansett hva slags lydnivå du har satt på telefonen. En feil som gjorde at telefonen viste null dekning selv om den faktisk var koble til mobilnettet er også utbedret.

Ekstrem oppløsning, bedre kamera og ny design?
Slik blir trolig Sonys neste toppmodell »

(Kilde: GSMArena, Knowyourmobile)

annonse