Til hovedinnhold

Nå må du passe munnen din på Reddit

Det populære, sosiale nyhetsnettsted skal slå hardere ned på bestemte ytringer.

Shutterstock/skjermdump

Nettstedet Reddit, hvor folk blant annet kan diskutere og dele nyheter, har blitt veldig populær siden oppstarten. Som seg hør og bør på Internett har det høye brukertallet naturlig nok også ført med seg uvelkomne elementer, og nå har Reddit bestemt seg for å foreta en aldri så liten rengjøring.

Som nettstedet Cnet melder fikk selskapet nylig en ny sjef ved navn Steve Huffman, som nå har varslet en vesentlig strengere linje hva angår folkeskikk på siden, hvor nesten «alt» hittil er blitt tolerert når det gjelder ytringer.

– Blitt et mindre hyggelig sted

Huffman redegjorde for de nye retningslinjene i innledningen av en nylig avholdt «Ask Me Anything»-seanse (AMA) på Reddit, som er begivenheter hvor kjente personer svarer på en spørsmål fra Reddit-brukerne.

Reddit ønsker å gjøre nettstedet til et litt hyggeligere sted. Foto: Skjermdump/Reddit.com

Sjefen påpekte at hensikten til at Reddit i det hele tatt eksisterer er å legge til rette for åpen diskusjon, og at dette også er årsaken til at nettstedet generelt er skeptiske til restriksjoner.

Likevel påpeker han at det har skjedd en utvikling hvor den ubegrensede ytringsfriheten har gjort nettstedet et stadig mindre hyggelig sted å besøke for mange, og også påført folk skade utenfor nettstedet

Vurderer en rekke restriksjoner

På bakgrunn av dette kunngjorde Huffman en liste over innhold som de ønsker ikke lenger skal være tillatt på Reddit. Blant disse er publisering av alle typer opphavsbesskyttet materiale, spam, publisering av private opplysninger tilhørende andre personer og ytringer som oppfordrer til skade og vold mot grupper eller individer.

Det vil fremdeles være innenfor grensene å si at man for eksempel ikke liker en person eller gruppe, men ikke å si at man vil drepe eller skade vedkommende. Det vil heller ikke være tillatt med verbal mishandling og mobbing, og ei heller seksuelt ladet innhold som involverer mindreårige.

De nye retningslinjene er riktignok ikke blitt implementert ennå, men er derimot forslag som vurderes, og nettstedet har i så måte spurt om tilbakemeldinger fra brukerne. Flere detaljer, og hele diskusjonen, finner du på Reddit.

Myndigheter har også begynt å ta nettmobbing på alvor: I New Zealand blir det nå forbudt å være nettbølle »

annonse