Tek.no

Nyhet

Rokus nye strømmeboks støtter silkemyk 4K

Roku 4 er nå lansert, og har flere kule funksjoner.

Roku
Eigil Knudsen
8 Okt 2015 08:00

Det kan virke som om det er høysesong for strømmeboks-lanseringer, med nye produkter fra både Apple, Google, Nvidia og Amazon den siste tiden. Nå har også den gamle ringreven Roku dratt sløret av sin nyeste strømmeboks, nemlig Roku 4.

Roku 4 byr på vesentlig mer kraft under panseret enn selskapets tidligere modeller, og er ikke uventet også forberedt på 4K-tilværelsen, i likhet med flere av konkurrentene.

4K med 60 bilder per sekund

Strømmeboksen byr blant annet på en firekjerners prosessor som ifølge Roku skal takle 4K-strømming med 60 bilder per sekund, noe som i så fall plasserer den i et ennå ganske eksklusivt selskap.

Når det gjelder 4K-avspilling har boksen også støtte for den såkalte HEVC-kodeken (High Efficiency Video Coding), som strømmetjenester som Netflix bruker til å komprimere 4K-innholdet.

Ellers er Wi-Fi-teknologien i Roku 4 oppgradert til 802.11ac-standarden, og boksen er også utstyrt med Ethernet-port og HDMI. Av en eller annen grunn har Roku ikke opplyst om hvor mye minne og lagringsplass boksen har, men støtte for mikroSD-kort er i alle fall på plass.

Finner fjernkontrollen din

I likhet med Roku 3 kommer den nye boksen ellers med støtte for stemmesøk og en fjernkontroll med hodetelefon-inngang for privat lytting. Boksen kommer imidlertid med en ny funksjon kalt «Remote Finder», som lar deg trykke på en knapp på selve boksen for å få fjernkontrollen til å gi lyd fra seg dersom den har forsvunnet.

De ytre dimensjonene er på 16,5 cm x 14 cm x 2 cm, og vekten ligger på 400 gram. Roku skal bli tilgjengelig i løpet av oktober til en amerikansk pris på 130 dollar, cirka 1100 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Nvidias strømmeboks er nok den kraftigste hittil: Det sørger blant annet den potente Tegra X1-prosessoren for »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
– Neste Apple TV støtter 4K
Les også
Nvidias strømmeboks knuser konkurrentene på alle felt
Les også
Amazons nye strømmeboks går i strupen på Apple TV
Les også
Her er nye Apple TV
annonse

Les også