Tek.no

Nyhet

LG lanserer robot du kan bruke til å kontrollere smarthjemmet ditt

Si hei til Hub Robot.

LG
5 Jan 2017 15:30

Den nå påbegynte CES-messen i Las Vegas byr som ventet på produkter i en lang rekke kategorier, og roboter er intet unntak. LG har nå inntatt scenen med en søt liten sak som kan bli din nye hjelper i smarthjemmet, kalt Hub Robot.

Alle de tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men Hub Robot er i korte trekk en robot som fungerer ved å koble seg til de ulike smarte enhetene du måtte ha hjemme, for å assistere deg i hverdagen.

Utfører mange oppgaver

LG

Roboten kan blant annet ta imot stemmekommandoer som den bruker til å for eksempel slå på tørketrommelen eller justere termostaten, og den kan også brukes til å spille av musikk, stille inn alarmer, lage meldinger og servere deg informasjon om trafikk, vær og andre ting.

Hub Robot har også en innebygget skjerm som ifølge LG for eksempel kan brukes til å vise deg hva som befinner seg i kjøleskapet ditt, om du ikke skulle gidde å sjekke selv. Dermed virker det som om den er kompatibel med smarte kjøleskap tilsvarende de Samsung har lansert.

Bruker kroppsspråk

Roboten kan også respondere ved å bruke kroppsspråk, slik som for eksempel å snurre rundt eller svare på spørsmål ved å nikke med hodet. I tillegg skal den kunne følge med på hva som skjer hjemme, for eksempel når brukerne legger seg om kvelden og når de forlater hjemmet.

Kamera er også på plass, som kan brukes til å blant annet gjenkjenne familiemedlemmer og gi skreddersydde hilsninger basert på hvilket familiemedlem som dukker opp. Når Hub Robot eventuelt blir tilgjengelig globalt, og til hvilken pris, er uvisst. Det er heller ikke kjent i hvilken grad produktet blir kompatibelt med eksisterende smarthjem-systemer.

Her er en annen robot av en litt annen type: Se Avatar-maskinen ta sine første skritt med et menneske ombord »

Les også
Ikke akkurat RoboCop, men dette er verdens første robot-politimann
Les også
Snart kan smarthjemmet melde fra om ulykker før de skjer
Les også
Samsung lanserer nye smartkjøleskap med digre berøringsskjermer
Les også
Her tar den futuristiske «Avatar-roboten» sine første steg med en person ombord
Les også
Se hvordan Googles avanserte menneskerobot takler ekstra vanskelig terreng
Les også
Japanerne har laget en robot som «svetter»
annonse

Les også