Tek.no

Nyhet

Denne elektriske scooteren skal være ekstremt bærbar

Kickstarter-finansierte GoTube er også svært rimelig.

Kickstarter
20 Jan 2017 13:07

Elektriske scootere og sparkesykler er riktignok ikke noe nytt, men en litt ny trend er at slike produkter nå begynner å dukke opp i veldig kompakte formater. Nå finnes det en ny elektrisk scooter på finansieringsnettstedet Kickstarter som virkelig er bærbar.

Scooteren heter GoTube og beskrives på frimodig vis av utvikleren som «den mest portable el-scooteren i verden».

Kickstarter

Kompakt «sylinder»

Navnet har den fått på grunn av det faktum at scooteren kan foldes sammen til en svært kompakt sylinderformet sak som du enkelt kan ta under armen eller bære ved hjelp av en skulderreim.

I sammenfoldet tilstand måler produktet 74,3 cm x 13,7 cm x 9,7 cm, og vekten til scooteren ligger på høyst moderate 5,8 kilogram takket være utstrakt bruk av karbonfiber og aluminium.

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene opererer GoTube med en elektrisk motor med en effekt på 120 watt, som gir den en toppfart på 16 kilometer i timen. Rekkevidden skal ligge på 12 kilometer på én oppladning, og scooteren skal takle stigninger på opptil 10 grader.

Populær på Kickstarter

Kickstarter

Produktet har ellers støtdemping på hjulene både foran og bak, samt LED-lys i fronten og bakenden. Produsenten har samlet inn 122 000 dollar av et mål på 20 000 dollar, så målet er altså nådd med svært god margin. Prisen ligger på 300 dollar, og utsendelsene er beregnet å starte i mars i år.

Det er verdt å merke seg at elektriske sparkesykler ennå befinner seg i en liten gråsone når det gjelder lovligheten her i Norge. Det eksisterende lovverket definerer slik produkter som motoriserte kjøretøy, noe som stiller bestemte krav til utrustning. Som vårt søsternettsted TU meldte er regelverket rundt små, elektriske kjøretøy imidlertid nå i ferd med å bli endret.

Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Dette er en annen el-scooter du kan folde sammen, men den er vesentlig dyrere »

Les også
ZTEs nye mobil kan «limes» på veggen
Les også
Dette er en elektrisk scooter du kan folde sammen
Les også
Smarte hodetelefoner har gjort braksuksess på Kickstarter
annonse

Les også