Nyhet

HBO går etter torrentbrukere etter den store Game of Thrones-lekkasjen

Kontakter enkeltpersoner som har delt den kjente serien på nettet.

Nylig var det premiere på den femte sesongen av den en svært populære fantasy-serien Game of Thrones, og til stor glede for mange publikummere ble de første fire episodene av serien lekket på nettet takket være en utro tjener i anmeldermiljøet. Ikke uventet kastet piratene seg hemningsløst over episodene på nettet, og heller ikke overraskende er det nok at HBO nå reagerer.

Som TorrentFreak rapporterer har HBO nå rettet oppmerksomheten sin mot individuelle Internett-brukere som skal ha brukt forbindelsen sin til å dele Game of Thrones-episodene.

Ber leverandørene om å sette igang tiltak

Advarslene er riktignok ikke sendt direkte til abonnentene, men til Internett-leverandørene til de respektive brukerne. I meldingene anmoder HBO leverandørene om å kontakte abonnenten og iverksette tiltak for å hindre at vedkommende fortsetter uautorisert opplasting eller nedlasting av opphavsbeskyttet HBO-innhold.

Det er uvisst akkurat hva HBO mener med å «iverksette tiltak», men selskapet skal blant annet ha foreslått at Internett-leverandørene stenger tilkoblingen til brukere som fortsetter den ulovlige aktiviteten.

Fremstøtet er nok mest et forsøk på å skremme brukerne, for som TorrentFreak peker på har HBO ingen konkrete, juridiske maktmidler å sette inn i dette tilfellet, og selskapet kjenner heller ikke identiteten til de aktuelle brukerne. Hvor mange som faktisk lar seg skremme gjenstår jo å se.

Ekstremt populær serie

Game of Thrones er umåtelig ettertraktet blant piratene. Blant annet satte den første og siste episoden av den tredje sesongen nye nedlastingsrekorder, og det samme gjorde første og siste spisode av den fjerde sesongen.

Bare få timer etter at torrentfilen av avslutningen på fjerde sesong dukket opp på nettet ble den delt av 254 000 personer, noe som er ny Internett-rekord. Den femte sesongen av Game of Thrones vises på HBO i skrivende stund, og det gjenstår å se om også denne sesongen vil sette nye rekorder.

Piratene kastet seg også over den nylig lanserte PC-versjonen av Grand Theft Auto V: Det førte til kaotiske tilstander »

Les også
HBO sender ut advarsler til Game of Thrones-pirater
Les også
Game of Thrones troner igjen på pirattoppen
Les også
Game of Thrones skriver pirathistorie – igjen
Les også
Game of Thrones setter nok en saftig piratrekord
Les også
Grand Theft Auto V-lanseringen skapte kaos i piratmiljøet
Les også
De lekkede Game of Thrones-episodene tar av på nettet
Les også
HBO og Apple skal snart lansere Netflix-konkurrent
Les også
Game of Thrones setter enda en piratrekord
annonse