Til hovedinnhold

Samsung har laget en en mobilskjerm med 4K-oppløsning for VR

Samsungs Galaxy S8 vil kanskje få superskjerm.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

4K-oppløsning på mobilskjermer hører som kjent til sjeldenhetene, selv om Sony har valgt å gå den veien med Xperia Z5 Premium.

Nå har også Samsung vist frem en ny prototype på en mobilskjerm i full 4K-prakt.

Som nettstedet UploadVR melder var det under Display Week-konferansen i San Fransisco nylig at elektronikkgiganten på relativt stillferdig vis demonstrerte sitt nye skjermvidunder.

5,5 tommer

Skjermen det er snakk om er på bare 5,5 tommer, og på denne plassen har Samsung altså stappet inn 3840 x 2160 piksler. Interessant nok er det først og fremst virtuell virkelighet Samsung har i tankene med den nye skjermen sin, som det ennå ikke foreligger så fryktelig mange detaljer om.

Samsung Gear VR vil utvilsomt bli mye bedre med mobilskjermer som byr på 4K-oppløsning.
Samsung

Vi har tidligere meldt at mobilt VR er i ferd med å vokse kraftig i popularitet, via nettopp Samsungs Gear VR-briller, så en satsing på 4K-oppløsing i VR-sammenheng fremstår på mange måter som et rasjonelt valg.

God kvalitet

Hvilken fremtidige Samsung-mobil som eventuelt vil få den nye skjermen er uvisst, men med tanke på størrelsen blir det nok en Plus- eller Note-modell, for eksempel Galaxy S8 Plus. Selskapet presiserte imidlertid overfor UploadVR at skjermen ennå er en tidlig prototype, så det er nok en stund til forbrukerne får glede av den.

Nettstedet kunne ellers opplyse om at skjermen bød på meget gode farger og kontrast, men at oppdateringsfrekvensen ikke virket helt optimal, noe som trolig vil fikses i senere utgaver.

Samsung skal trolig også satse på «ekte» VR: Selskapet har trolig en Oculus Rift-konkurrent på gang, og den kan bli trådløs »

annonse