Til hovedinnhold

Nokia 3310 kommer i norske butikkhyller i løpet av mai

Hold av datoen og 600 kroner.

En av årets store mobiloverraskelser heter Nokia 3310, og den nye Nokiaen kommer selvsagt med legendariske Snake forhåndsinstallert. Nå har den rimelige og fargerike telefonen fått både pris og salgsdato for Norge.

Hvis du lengter etter å få spille Snake igjen kan du finne frem kalenderen og tegne et stort hjerte rundt 31. mai. Samtidig bør du sette av 599 kroner til innkjøpet av den fargerike tassen.

Der mobilprodusentene ofte slipper en haug farger og sparer kun én eller to av dem til det norske markedet, vil nye 3310 dukke opp i fire farger her til lands. Gul, rød, mørkeblå og grå.

Snake, T9 og numeriske taster: Les sniktitten på Nokia 3310 her »

Ett av de største trekkplastrene

Nokia 3310 byr dessuten på et gjensyn med T9-ordlisten og klassiske mobiltaster.

Telefonen var ett av de aller største trekkplastrene på årets mobilmesse i Barcelona for noen uker siden, og produsenten overskygget effektivt en rekke mobilmodeller som kanskje er langt mer aktuelle for daglig bruk da de viste frem Snake-mobilen med det kjentklingende navnet.

Da vi fikk prøve den var det selvsagt Snake som var aller viktigst. Nostalgifaktoren lå tjukt i luften rundt Nokias område på messen. Det var påfallende at det bittelille området der mobiltelefoner ble vist frem var stappfullt av folk, mens det ikke akkurat var stinn brakke på Nokias øvrige område, som var på størrelse med en fotballbane.

Mobilprodusenten viste også frem tre nye Android-mobiler for det europeiske markedet. Henholdsvis Nokia 3, Nokia 5 og Nokia 6, i tillegg til en litt dyrere spesialutgave av sistnevnte.

Les sniktittene:

Samme gamle ... på en måte

Strengt tatt er det ikke selve Nokia som sysler med disse mobiltelefonene. Selskapet heter HMD Global og har lisensiert merkenavnet for lang tid fremover. Men dette er heller ikke noe hvilket som helst selskap.

Det består for en stor del av de samme folkene som ble med fra Nokia over til Microsoft da mobilavdelingen ble kjøpt for noen år siden. Nokia sysler i dag primært med nettverksteknologi og litt med tilkoblede dingser, blant annet gjennom oppkjøpet av franske Withings. Men de har også en representant i styret til HMD Global, og setter strenge kvalitetskrav til telefonene selskapet utvikler.

På sett og vis blir altså dette et gjensyn med gode gamle Nokia, om enn under et annet navn.

Skal du kjøpe 3310? Er det batteritiden, Snake-spillet eller noe helt annet som frister? Syng ut i kommentarfeltet under.

Vår snart ti år gamle «retrotest» av den originale Nokia 3310 finner du her »

(Kilde: pressemelding)

annonse