Nyhet

Nytt og nyttig for fotoentusiastene

Her er noen av de mest interessante fotorelaterte produktene og nyhetene fra måneden som gikk.

To canonlinser, ny type speilrefleks og kompakt superzoom

Nettstedet Canon Rumors kan melder om at Canons EF 100-400 f/4.5-5.6 L IS blir byttet ut i november. De melder om noen små, ytre forandringer, men sier lite om innsiden. Blenderen skal være den samme som på den nåværende modellen, som ble lansert i 2003. Det ryktes også at Canon kommer til å lansere et EF 11-24mm objektiv, også dette i L-serien.

Det ryktes at Canon skal fornye deres EF 100-400mm objektiv.Foto: Canon

Et annet, spennende rykte nettstedet har publisert er en påstand om at Canon kommer til å introdusere en ny speilreflekslinje i 2015. Dette skal være kameraer der deler som viewfinderen kan byttes ut etter behov, og de skal være mer beregnet for video enn et “vanlig” speilrefleks. Vi lurer veldig på om dette blir en Frankenstein-aktig blanding av Canons 5D og C300, og som blir verken fugl eller fisk, men vi venter i spenning, med åpent sinn.

Ny superzoom fra Canon?Foto: Skjermdump/Canon

En teaser fra Canon Nederland hinter om en kompaktmodell med superzoom. Canon har allerede noen superzoomer i produktkatalogen sin, men i videoen står den nye ved siden av høykvalitetsmodellene G7 X og G1 X Mark II, så det kan se ut til at dette blir et kamera i en prisklasse over de gamle superzoomene.

Nytt vidunderbatteri lades på minutter

Teamet bak vidunderbatteriet.Foto: Nanyang Teknologiske Universitet

PetaPixel kunne melde om et tilsynelatende vidunderlig ny batteriteknologi utviklet ved Nanyang Teknologiske Universitet (NTU) i Singapore. Med dagens batterier må du forvente tapt kapasitet etter omtrent 500 ladinger, noe som vil si to-tre år ved normal bruk. De nye batterien skal kunne lades hele 10 000 ganger, holde i 20 år, og bare trenge to minutter i laderen før de når 70% kapasitet. Som om det ikke allerede høres ut som det er for godt til å være sant: De trenger ikke bli noe særlig dyrere heller, da produksjonskostnadene ikke skal være særlig høyere enn med dagens batterier. Dette er en nyhet som kanskje er mer spennende for elbil-eierene enn fotografene, med tanke på at kameraprodusentene ofte bytter ut batteridesignet oftere enn hvert 20. år.

Mer informasjon på NTUs hjemmesider.

Nytt vanntett kompaktkamera og minnekort som tåler juling

Tidlig denne måneden lanserte kameraprodusenten Ricoh sitt nye vanntett kompaktkamera WG-30 og WG-30W, begge en videreføring av WG-20. WG-30W har WiFi, utenom det er modellene identiske. Der bildebrikken i WG-20 var av CCD-typen, kommer WG-30 med en baklyst CMOS brikke, noe som skulle gjøre det i stand til å takle ISO-støy mye bedre. Som med mange andre kameraer av denne typen får vi desverre ikke mulighet til å stille lukker og blender selv. I følge nettstedet DPreview.com vil kameraet bli tilgjengelig i Storbritannia i januar 2015, så vi gjetter at det kommer til Norge samtidig.

Nytt vanntett kamera fra Ricoh.Foto: Ricoh

Flere vanntette nyheter: Midt i måneden lanserte Delkin en ny serie minnekort; Delkin Black. Minnekortene skal være vann- og støvtette, samt støtsikre. Vi er litt usikre på nytteverdien her, i og med at de fleste minnekort allerede ligger beskyttet inne i kameraet når det er i bruk. Du trenger for eksempel ikke et vanntett minnekort hvis du allerede har et vanntett kamera. Riktignok er det en trøst at minnekortet ikke blir ødelagt hvis du mister kameraet i vannet, men vanlige minnekort har klart seg lenge under vann før. Kanskje er det aktuelt for folk som har for vane å glemme minnekortet i buksene før de sendes på vask? Delkin er iallefall så trygge på minnekortet at det kommer med garanti om at det byttes innen 48 timer hvis det blir ødelagt, «no-questions-asked».

Mer informasjon hos Photography Blog.

Poseringshjelp for fotografer og mideller

Fotograf Steven Sebring har sammen med modell Coco Rocha gitt ut boken «A Study of Pose», som enkelt og veldig greit er en samling bilder av 1000 forskjellige poseringer. Her har de dekket alt fra vanlige «konfirmasjonsposeringer» til de mer kreative, spenstige og spennende (eller rare, om du vil). Alle bildene er tatt i en spesialbygd 360-graders fotorigg, slik at man via en app skal kunne studere hver posering fra alle sider. Boken er tilgjengelig i Norge, men vi kan foreløpig ikke finne appen.

Boken ligger ute med følgende salgstekst:

«Supermodel Coco Rocha’s uncanny ability to strike distinctive, camera-ready poses at an astounding speed has earned her international fame throughout the fashion industry—and made her the muse of celebrated photographer Steven Sebring. In Study of Pose, Sebring and Rocha have documented 1,000 unique poses—theatrical, vibrant, elegant, dramatic, and unlike anything the fashion or art worlds have seen before.»

Les også
Hvor god er du på øyemål?
Les også
Dette Hasselblad-kameraet ble solgt for 1,9 millioner kroner
Les også
Har sluppet tre skikkelig tøffing-kompakter
Les også
Årets fotoprodukt 2013
annonse