Til hovedinnhold

Lenovos smartarmbånd låser opp PC-en din

Kineserne kaster seg på ambånd-bølgen.

Shutterstock

Smarte ting du har på deg er noe av det hotteste akkurat nå – og først i køen for pengene dine er smartklokka og den såkalte aktivitetsmonitoren eller treningsarmbåndet – disse «ha-på-dingsene» som har begynt å få skikkelig armfeste det siste året.

Stadig flere modeller og aktører dukker nå opp i kampen om markedsandelene, og nå kaster til og med kinesiske Lenovo seg på trenden. Noen offisiell lansering er det ikke snakk om, men ifølge selskapets hjemmesider er det helt klart noe på gang. Der finner du nemlig et produkt kalt Smartband SW-B100.

Lenovos smarte armbånd er ved første øyekast ikke spesielt revolusjonerende når det kommer til utseende eller funksjonalitet – den minner kanskje litt om en miks av Polar Loop og Fitbit Flex. Vekten er på 22 gram, og det ser ut til at den vil komme i blå og oransje utførelse.

Sporer det meste

Når det kommer til funksjonalitet er det tydeligvis ment at du skal ha på deg Lenovos armbånd døgnet rundt. Den måler skritt, avtand, kaloriforbruk samt hjertefrekvens på dagtid, mens den også følger med på søvnvanene dine på natten. I tillegg er det slik at den synkroniserer mot mobiltelefonen din og varsler deg dersom du får SMS eller oppringning.

Armbåndet kan også vise deg tiden og minne deg på avtaler eller lignende. I tillegg kan den sende informasjon direkte til sosiale medier, dersom du føler at du må fortelle verden hvor langt og fort du har løpt i dag.

Datamaskinbrukeren i oss legger dog større vekt på at armbåndet skal kunne sørge for å låse og låse opp PC-en uten at du trenger å skrive inn noe passord. Nøyaktig hvilken teknologi som skal benyttes til dette vet vi ikke noe om, men mener Bluetooth høres mest sannsynlig ut.

Dine daglige og nattlige eksapader vil kunne følges i fine grafer på egne applikasjoner. Armbåndet ser ut til å kunne synkronisere mot PC-er med Windows 8, mobile enheter med Android 4.3 eller nyere og iOS 7.1 eller nyere. Hvorvidt den med tiden også kommer til å kunne brukes med Windows Phone vet vi ingenting om, men rent teknisk sett skal det jo ikke være noe i veien for det.

Pris og tilgjengelighet er også ukjent i skrivende stund, men meld deg gjerne på vårt prisvarsel så blir du varslet når vi vet noe mer.

Nå skal alt være smart og bærbart:
Her er smarttingene som skal berike livet ditt (Ekstra) >>>

Kilde: Windows Central

annonse