Tek.no

Nyhet

Dette er Microsofts første uten Nokia

Ser du hva som er nytt?

TENAA
5 Nov 2014 09:56

Microsofts overtagelse av Nokia er forlengst blitt en gammel nyhet, og det at Nokia-navnet nå er helt og holdent borte fra Lumia-telefonene er på vei til å bli det samme. Det viser også bilder som ifølge GSMArena nylig kom til syne hos Kinas svar på Post- og Teletilsynet her til lands, TENAA.

På bildene ser vi en mer eller mindre generisk Lumia-telefon i rød utførelse, men med én viktig detalj: der det før stod Nokia står det nå Microsoft.

Mellomklassemodell

Telefonen er, ikke uventet, en mellomklassemodell, og den har fått kodenavnet Microsoft RM-1090 inntil videre. Forsiden vil preges av en 5-tommers skjerm med den lite imponerende oppløsningen 960 x 540 piksler, noe som gir en relativt svak pikseltetthet på 220 ppi. Batteriet på 1 900 mAh er heller ikke noe som vil øke hvilepulsen, og når du må nøye deg med 3G som raskeste mobilnettverk begynner nei-listen å bli nokså lang.

Microsoft RM-1090 i rød utførelse.Foto: TENAA

Den overskygges imidlertid en tanke av den høyst sannsynlig svært lave prisen, og dual-SIM-støtten. Kameraet er det på sin side ingenting spesielt å si på, og du får en enkel LED-blits ved siden av. RM-1090 kommer med Windows Phone 8.1.

Dette er imidlertid ikke første gangen vi har fått se disse spesifikasjonene. I forrige måned avla nemlig den samme telefonen det amerikanske teletilsynet FCC en liten visitt. Ettersom informasjonen vi nå har fått er identisk med tidligere bilder, er det nok ikke lenge til vi ser en «Microsoft Lumia» i butikkene.

Microsofts nye telefon møter konkurranse fra flere hold:
Her er LGs nye mellomklassemobiler »

(Kilde: GSMArena)

annonse

Les også