Nyhet

Microsoft: – Det blir én Windows til mobil, nettbrett og PC

Satya Nadella bekrefter at de jobber med å slå sammen dagens Windows-versjoner.

Microsoft har i dag flere ulike versjoner av Windows, beregnet på PC-er, nettbrett og mobil. Nå bekrefter Microsofts toppsjef Satya Nadella at selskapet kommer til å slå sammen de ulike versjonene til én versjon som skal fungere på alle typer enheter. Det skriver Business Insider.

Microsoft Nokia Lumia 930 kjører Windows Phone 8.1.Foto: Nokia

– Vi vil strømlinjeforme den neste Windows-versjonen fra tre operativsystemer til ett enkelt sammenslått operativsystem for skjermer i alle størrelser, sa Nadella i en telefonkonferanse for analytikere.

Apper som fungerer overalt

Microsoft annonserte i april verktøy som gjør det mulig for utviklere å skrive en app én gang, og så enkelt få appen til å fungere på Windows Phone, Windows RT-nettbrett, Windows-PC-er og Xbox One.

Surface Pro 3 benytter Windows 8.1, som ikke har noe med Windows Phone 8.1-versjonen å gjøre – annet enkelte designelementer.

Nå lover altså Microsoft-sjefen å gå enda lenger, ved å slå sammen operativsystemene. Dermed går selskapet i en annen retning enn konkurrenten Apple, som har ulike operativsystemer på Mac (OS X) og nettbrett/mobil (iOS).

Ett team

Nadella fortalte analytikerne at de tidligere har hatt flere ulike team som har jobbet med ulike versjoner av Windows.

– Nå har vi ett team som jobber med én felles arkitektur. Det gjør oss i stand til å skalere, til å lage universelle Windows-apper.

Microsoft vil fortsatt ha ulike versjoner av Windows, for eksempel for bedrifts- og privatmarkedet, men operativsystemene vil være mer like hverandre «på innsiden».

Microsoft rullet nylig ut en storoppdatering til Windows-mobilene:
Se hva som er nytt i «Cyan»-oppdateringen til Lumia »

(Kilde: Business Insider, The Verge, Seeking Alpha)

Les også
Nå kan du få kjøpt alle Surface Pro 3-modellene
Les også
Nå kan du kjøre mini-Windows på Intels knøttemaskin
Les også
Microsoft dropper Android-mobilene
Les også
Nå går Microsoft i strupen på Googles Chromebook
Les også
Vi har prøvekjørt Microsofts superbrett
Les også
Slik startet Nokia-eventyret
annonse