Slik blir de nye iPhone-emojiene

Flere hudfarger og det norske flagget kommer i neste oppdatering.

Det er snart et år siden Apple fikk kritikk for å bare ha hvite menneske-ikoner i tillegg til de gule standard-smilefjesene. Den gang skyldte de på at de baserte utvalget på en Unicode-standard, som sørger for at ikonene – emojiene – vises likt på alle enheter.

Siden har Unicode-standarden blitt oppdatert, og i en kommende oppdatering av Apples operativsystem (iOS 8.3), vil det dermed komme nye emojier også. Nå har iPhone-utviklere fått tilgang til oppdateringen, og kan derfor avsløre hvordan de nye emojiene blir seende ut, skriver blant annet Tech Crunch og Emojipedia.

Flere hudfarger

Endringen som har fått størst oppmerksomhet er naturligvis at menneskelignende ikoner heretter skal representere fem hudfarger, fra helt lys til helt mørk. For å velge noe annet enn standardfargen gul, må du trykke og holde inne på ikonet, så kommer det opp en meny.

Du får også muligheten til å velge hudfarge på emojier som «tommel opp», «tommel ned», «OK-tegn», «fist-bump», «vinke» og lignende gester.

Trykk på ikonet for å få frem flere valg. (Foto: Unicode)

«Five shades of emoji»

I iOS 8.3, som trolig er flere er flere måneder unna, får du altså flere valgmuligheter når du skal velge en passende emoji.

Det kan være alt fra en svart julenisse, eller en syklist som kanskje vil ligne mer på en søreuropeisk Alberto Contador enn en blek Thor Hushovd. Det samme går for jenter, gutter, kvinner, menn, babyer, prinsesser og politibetjenter - alle kommer i fem varianter.

Flere av ikonene kommer heretter i fem fargenyanser. (Foto: Unicode)

Norges flagg er endelig med

Foruten hudfarge-oppdateringen, har det kommet en rekke nye flagg. Det norske flagget er ett av 27 nye flagg som er tatt med i Unicode-standarden. I tillegg har Apple inkludert drøssevis av andre flagg også, som er klassifisert som valgfrie.

De 27 nye Unicode-flaggene. (Foto: Unicode)

Ikke overraskende har Apple også tatt med tre nye ikoner som illustrerer deres egne produkter: Et nytt iPhone-ikon, et Apple Watch-ikon og et iMac-ikon:

Nye Apple-ikoner. (Foto: Unicode)

Denne oppdateringen kan være viktig for mange:
– Single som sender smilefjes i meldinger har mer sex »

(Kilder: Tech Crunch og Emojipedia)

annonse