Tek.no

Nyhet

Sikkerhetsvakt i lommen

bSafe-appen kan nå tilkalle vekter hvis du føler deg utrygg eller trenger hjelp.

Bipper
30 Juni 2014 06:04

Appen bSafe fra Bipper er en slags trygghetsalarm som lar deg varsle familie og venner hvis du føler deg utrygg. Appen har blitt markedsført som en slags overfallsalarm, kanskje spesielt rettet mot kvinner som føler seg utrygge på vei hjem fra byen.

Nå lanseres et eget Premium-abonnement til bSafe. Med et slikt abonnement kobles bSafe-appen opp mot en døgnbemannet alarmsentral og vektertjenester i hele Norge, skriver Bipper i en pressemelding.

Silje Vallestad, gründer i Bipper.Foto: Bipper

– Dette er en utvikling som er i tråd med tiden. Stadig flere installerer boligalarm og beskytter eiendelene sine, ofte på kostbare måter. Nå kan de beskytte seg selv til en drøy 50-lapp i måneden, skriver bSafe-gründer Silje Vallestad i meldingen.

Utløses med et klikk

Tjenesten koster 59 kroner i måneden. Når alarmen utløses vil de på alarmsentralen kunne se posisjonen til brukeren og hvem som befinner seg nærmest alarmen, slik at de kan finne ut hva slags hjelp som bør iverksettes.

– bSafe sender GPS-posisjonen så lenge alarmen er aktiv, og i tillegg et videoopptak fra situasjonen. Dette øker kvaliteten på identifikasjon og verifisering av hendelsen, forteller Vallestad.

Vektertjenesten er levert gjennom et samarbeid med Safe4 Security Group.

Appen ble opprinnelig utviklet med tanke på unge kvinner, men ifølge Vallestad har det vist seg at også mange andre er interessert i den.

– Vi har menn som bruker bSafe når de trener, hjemmeboende eldre som bruker bSafe som trygghetsalarm, kvinner som bruker bSafe når de går alene og alenearbeidere som bruker bSafe på jobb, sier hun.

Appen kan lastes ned herfra.

Les også: Silje Vallestad går av som sjef i Bipper

Les også
Vi tar i bruk smart-alarm
Les også
Neste iPhone kan få voldsalarm
Les også
Silje Vallestad går av som sjef i Bipper
Les også
Vant prestisjefylt gründer-pris for sikkerhets-app
annonse

Les også