Til hovedinnhold

HTC og Motorola raskest med oppdateringer

Samsung og LG på jumboplass i stor oversikt.

Google

Oppdateringer av Android-telefoner er en ting som opptar mange brukere. Slike oppdateringer kan både bedre sikkerheten, og gi nye, spennende funksjoner. Dermed er det mange som venter på oppdateringene, og mange som blir skuffet når en oppdatering kommer tregere enn ventet.

Googles forrige Nexus en klar vinner

Nettstedet arstechnica.com publiserte akkurat en oversikt over oppdateringstempoet for de siste toppmodellene som ble lansert uten Android 4.4. Her er det ikke overraskende Googles egne Nexus-modeller som vinner. Nexus 4 fikk nemlig den nye Android-versjonen bare fjorten dager etter at den var lansert. For ekstra ivrige Android-brukere er det uansett ikke nødvendig å vente til oppdateringen kommer av seg selv, siden du som regel kan hente ned filene tidligere og oppdatere selv.

Første telefon ut etter Nexus 4 var også ganske tett koblet til Google. Motorolas Moto X fikk oppdateringen bare 19 dager etter. Motorola er i ferd med å bli solgt til Lenovo, men det er usikkert hva som har vært av størst betydning for den raske oppdateringen. I tillegg til Googles eierskap, peker Arstechnica på at Motorola generelt gjør få endringer i selve operativsystemet, og at disse gjøres på en modulær måte, slik at de kan rulles ut i små omganger, i stedet for i én stor bit.

Også HTC får skryt i sammenlikningen. De første oppdateringene for produsentens forrige toppmodell, One (M7), dukket opp kun en måned etter at Google hadde annonsert den nye versjonen.

LG og Samsung tok seg lengst tid

På jumboplass i oversikten finner vi Samsung og LG. De første Galaxy S4-utgavene som fikk KitKat-oppdateringen ble oppdatert etter 3,7 måneder. Galaxy Note 3 gikk det litt kjappere med, ettersom den bare måtte vente 2,4 måneder.

LGs forrige toppmodell, G2, brukte hele 4,6 måneder på å få oppdateringen. Uvanlig nok fikk den operatørspesifikke G2-modellen for AT&T oppdateringen nesten en måned tidligere.

Oversikten tar også for seg eldre telefoner, og operatørspesifikke modeller. Arstechnica tok ikke med Sonys modeller i oversikten. I vårt eget arkiv ser vi imidlertid at Xperia Z1-oppdateringen ble annonsert 20. mars i år, altså noe over fire og en halv måned etter at Android 4.4 KitKat ble lansert helt på slutten av oktober i fjor.

(Kilde: arstechnica.com)

Mer om
annonse