Tek.no

Nyhet

Netflix bommet på målet sitt

Økte omsetningen, men opplevde likevel kraftig nedgang på børsen.

Netflix
17 Okt 2014 10:00

Den populære strømmetjenesten Netflix har vokst jevnt og trutt siden den ble lansert, og i juli kunne vi melde om svært gode kvartalsresultater for den amerikanske strømmekjempen.

Nå har selskapet på nytt presentert de økonomiske resultatene. Ikke uventet er tendensen fremdeles positiv når det gjelder omsetning, men denne gangen var det likevel et stort skår i gleden for Netflix.

Økning i omsetning og overskudd

Det tredje kvartalet endte med en global omsetning på 1,22 milliarder dollar, opp fra 884 millioner for samme kvartalet i fjor og opp fra 1,14 milliarder dollar i andre kvartalet i år.

Når det gjelder overskuddet noterte Netflix en netto inntjening på 59 millioner dollar, en kraftig oppgang fra tredje kvartal i fjor, da selskapet kun tjente 32 millioner dollar.

Den store skuffelsen kom imidertid i forbindelse med antallet nye abonnenter. I USA hadde selskapet en netto økning i abonnenter på 980 000, en ganske markant nedgang fra tredje kvartal, da nettoøkningen lå på 1,3 millioner.

Kraftig nedgang på børsen

Internasjonalt så tallene bedre ut, med en økning i antall kunder på rett over 2 millioner, opp fra 1,44 millioner i tredje kvartal 2013.

Abonnenttallene for både USA og det internasjonale markedet var imidlertid et stykke under det Netflix og børsen hadde forventet. Som blant andre TechCrunch rapporterer førte denne skuffelsen til at verdien til selskapets aksjer sank med hele 25 prosent på onsdag.

Netflix peker på at de rett og slett siktet for høyt med prognosene sine akkurat dette kvartalet, mens selskapet siktet for lavt de foregående kvartalene i år. Som en årsak til at de ikke møtte abonnentmålet nevner selskapet prisøkningen på tjenesten, som vi for øvrig meldte om i mai.

Nå koster det mer for 4K-oppløsning Netflix: Oppløsningen krever nemlig nå at du skaffe deg den dyreste pakken »

Les også
Netflix: – Vi sperrer ikke VPN-brukerne ute
Les også
NRK har ergret på seg strømmegiganten Netflix
Les også
Snart kommer denne karen tilbake på Netflix
Les også
Stopper kundeflukt med Spotify
Les også
Kent har en av landets raskeste bredbåndslinjer
annonse

Les også