Til hovedinnhold

Nå blir det greit å sitte på Facebook i arbeidstiden

«Facebook at Work» skal konkurrere med blant andre LinkedIn.

Facebook har for lengst blitt kongen på haugen innen segmentet sosiale medier og jobber konstant med å videreutvikle den populære tjenesten, blant annet ved å utføre kontroversielle eksperimenter på brukerne sine.

Nå viser det seg at Facebook er i ferd med å utvikle et helt nytt sosialt nettverk som skal eksistere side om side med den vanlige Facebook-tjenesten. Dette kommer frem i en artikkel hos avisen Financial Times, som er gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

LinkedIn-konkkurrent

Den nye Facebook-tjenesten skal visstnok hete «Facebook at Work», og som navnet antyder blir dette en tjeneste beregnet på næringslivet. Det blir med andre en konkurrent til tjenester som LinkedIn og dets like.

Facebook at Work skal altså primært brukes til å legge ut ansattprofiler og lignende, slik at all informasjon av denne typen samles på ett sted, i stedet for at det blandes med de personlige profilene på Facebook.

De tekniske detaljene rundt den nye tjenesten er ikke klare, men den skal visstnok ligne mye på den vanlige Facebook-tjenesten hva gjelder utseende og grensensnitt.

Skal legge til rette for samarbeid

Tjenesten skal blant annet legge til rette for samarbeid og kommunikasjon mellom arbeidskollegaer, blant annet ved å gi flere personer tilgang til redigere de samme dokumentene. Som nettstedet Cnet peker på er dette funksjoner man også finner på blant annet Google Drive og i Office 365, som betyr at Facebook i så fall også vil konkurrere med disse aktørene.

Som nettstedet peker på er Facebook åpenbart i en god posisjon til å starte en slik tjeneste, med et antall brukere på godt over én milliard. Til sammenligning har den viktigste konkurrenten på dette markedet, LinkedIn, rundt 300 millioner brukere.

Det dukker også opp nye sosiale nettverk: Ello har blitt kjempepopulært på kort tid »

Les også
Var selv skyldig i det store sammenbruddet
Les også
Facebook tvinges til å sensurere nettsider som fornærmer profeten Mohammed
Les også
Snart kan du bruke Facebook på jobb med god samvittighet
Les også
Instagram har nådd stor milepæl
Les også
Denne Facebook-utfordreren skal knytte sammen folk med samme interesser
Les også
Slapp pommes frites er Twitters neste, store inntektskilde
Mer om
annonse