Tek.no

Nyhet Ny Android i kraftig nettbrett

Huawei Media Pad får Android 3.2

Snart kan Honeycomb kjøre på 7-tommere med maskinvare fra Qualcomm.

21 Juni 2011 12:16

Det er ikke lenge siden Android 3.1 ble lansert på Googles IO-konferanse. Den gang var fokuset blant annet utvidet støtte for USB-dingser og bedret brukervennlighet. Kun halvannen måned senere er det første nettbrettet med Android 3.2 lansert.

Brettet har fått navnet Media Pad, og det er den kinesiske produsenten Huawei som står bak, en produsent vi allerede har stiftet bekjentskap med flere ganger her på berget.

Tilpasset mindre skjermer

Media Pad er sju tommer stor, og den blir dermed sammen med HTC Flyer og BlackBerry PlayBook blant de minste rene nettbrettene når den kommer. De fleste av dagens nettbrett, og alle Honeycomb-modeller så langt har nemlig en skjermstørrelse på rundt 10 tommer.

Android 3.2 har beholdt Honeycomb-navnet, akkurat som nylig lanserte Android 3.1. Det er nemlig igjen snakk om en mindre oppdatering av Googles operativsystem. Denne gang skal det være en forbedret brukeropplevelse på de minste nettbrettene som står i fokus.

Honeycomb for flere plattformer

Android 3.2 blir også den første Honeycomb-versjonen som støtter andre maskinvareplattformer enn nVidias Tegra 2. Media Pad skal nemlig kjøre en dobbeltkjernet prosessor fra Qualcomm på 1,2 GHz.

For de som ønsker seg, eller allerede har kjøpt, en HTC Flyer betyr dette at HTCs første nettbrett sannsynligvis vil gå rett til Android 3.2 når den oppgraderes til Honeycomb. Flyer er nemlig også utstyrt med innmat fra Qualcomm.

Robust design

Huaweis Media Pad har en tykkelse på 10,5 mm, og den har såkalt unibody-design, der bakdekselet er frest ut av ett enkelt stykke aluminium. Dette er en relativt robust utforming som Apple og HTC har benyttet seg mye av de siste årene.

I spesifikasjonene finner vi ellers et kamera med 1,3 megapikslers oppløsning over skjermen, og et kamera med fem megapikslers oppløsning bak. Brettet skal kunne ta opp og spille av video i HD-kvalitet, og det har også en HDMI-utgang for å sende videoen høyoppløst til en TV-skjerm. Batteriet skal gi i overkant av 6 timers brukstid.

Sannsynligvis til Norge

Media Pad skal sannsynligvis være på markedet i USA i løpet av tredje kvartal i år.

Tor Slørdal er salgssjef for Huawei i Norge, og han forventer at Media Pad vil komme til landet i løpet av fjerde kvartal.

- Både priser og maskinvare går riktig vei. Vi tror 2011 er året da vi ser den første Android-tableten få skikkelig fotfeste i markedet, forteller Slørdal.

Ingen pris foreløpig

Foreløpig er det sparsomt med både prisinformasjon eller konkrete slippdatoer. Ser man på Huaweis historie i Norge så langt, kan man imidlertid regne med at Media Pad blir relativt rimelig i forhold til tilsvarende produkter.

(Kilder: androidandme.com, engadget.com, Huawei Norge)

annonse

Les også