Tek.no

Nyhet

Netcom dumper pris på mobilsurf

Espen Irwing Swang
27 Aug 2007 12:09

Surfer du på Internett via mobilnettet kan du raskt opparbeide deg en relativt heftig mobilregning. Nå tilbyr imidlertid Netcom en løsning som lar deg surfe så mye du bare orker for 99 kroner i måneden. Forutsetningen er at du surfer på fritiden. 
Les også:Flere kvinner surfer mobilt
Ny løsning på mobilt bredbånd
Nå er turbo-3G her
For privatkunder som bor i området med super-3G (HSDPA) vil det bety at de kan sitte kvelder, netter og helger og surfe i bredbåndshastighet på mobilnettet for 99 kroner i måneden. I disse områdene kan Netcom konkurrere med bredbåndsleverandørenes gunstigste tilbud både på pris og hastighet. 

Superturbo

Super-3G bygges nå ut i de største byene, og innen utgangen av året vil hver fjerde innbygger ha tilgang til Netcom super-3G på hjemmeadressen (Netcom kaller det ”Turbo 3G”). Men også i områder der du bare har Edge eller vanlig 3G vil du kunne utføre mange oppgaver på mobilnettet temmelig smertefritt.

Netcoms nye tilbud forutsetter at du tegner et abonnement som kalles ”Connect Fritid”. I tillegg må du kjøpe et lite USB-modem. Så er det bare å plugge inn USB-pluggen og klikke på ”koble til”. Du får automatisk den høyeste hastigheten mobilnettet kan levere (i dag opp til 2Mbit/s). 

Priser

Løsningen er rettet mot privatkunder, som på denne måten kan surfe fritt døgnet rundt i helgene, og fra klokken 17.00 til 08.00 på ukedager. Surfer du utenom disse tidene koster det 5 kroner per MB du laster ned med en makspris på 50 kroner per dag.

Fra tidligere har Netcom også en løsning som heter Connect Fri Bruk. Her kan du mot en månedsavgift på 499 kroner surfe så mye du vil, også på dagtid. 

Egen mobiltelefon

Om du vil bruke din egen mobiltelefon som modem kan du sende SMS med kodeord ”fritid” til 1989. Husk bare å sjekke om telefonen din er egnet til formålet. Den bør ha 3G og Edge, og helst også super-3G om du vil oppnå de høyeste hastighetene. Og så må du selvsagt ha et Netcom-abonnement.

Om du ikke er Netcom kunde eller heller vil ha tjenesten knyttet til et eget abonnement kan du bestille dette sammen med USB-modemet for 499 kroner (kampanjepris). Normalpris for modemet er 1.238,-.

annonse

Les også