Tek.no

Nyhet

Ber Nutel-kunder bytte leverandør

Marius Røstad
12 Des 2007 08:57

Mobiloperatøren Nutel er i hardt vær om dagen. Selskapet har enorm gjeld og kundene deres har blitt varslet fra driftsleverandøren Ventelo om at de vil stå uten tilgang til mobilnettet etter 17. desember. Nutel hevder på sin side at de jobber med en løsning.
Så sent som i oktober er det også bekreftet at Nutel har aktivt solgt sitt abonnement der de ber kunden forhåndsbetale for et helt år, noe som gir ett år fri bruk i Norge.

Les også:
- Mister du summetonen til jul?
- Nå er det slutt på mobilbonanza
- Skjuler Norges billigste abonnement

Lovlig med salg?
En bekymret kunde som har vært i kontakt med Dagens IT lurer på hvor lovlig det er å selge forhåndsbetalte abonnementer dersom de står på konkursens rand. Kunden mistenker at det hele har vært en måte å skaffe kontanter til et selskapet som sliter.
Informasjonssjef Siri Wormdahl i Nutel hevder imidlertid at selskapet ikke er konkurs og at det ikke er noe spesielt med tilbudet. Bare et fåtall kunder skal ha betalt inn nye penger til selskapet i forbindelse med dette.
Nutel skal ha vurdert tilbudet som uproblematisk fordi de hele tiden har hatt løsninger undervis. Lederen i selskapet, Otto Moe, står også på at de fremdeles vil finne en løsning.

Ikke betal!
Det ser imidlertid ikke bra ut. Post- og teletilsynet har allerede godkjent at Ventelo kan stenge tilgangen for Nutel-kundene fra mandag 17. desember. Forbrukerombudet har også fått beskjed om at Nutel-kundene vil stå uten mobil summetone fra mandag.
På nettsidene sine fraråder Forbrukerombudet nå eksisterende kunder å forhåndsbetale for tjenester som skal leveres etter 17. desember. Dette gjelder både på faktura og direktekontakt fra Nutels selgere. Ombudet påpeker imidlertid at kundene må betale for tjenester som allerede er levert.
Kunder som har penger til gode hos Nutel bes rette skriftlig krav til selskapet for å få pengene tilbakebetalt. Videre bes Nutel-kundene om å finne seg en ny leverandør av mobil-, fasttelefon- og bredbåndstjenester.

annonse

Les også