Til hovedinnhold

Nye muligheter i Ovi Maps

Nokia har i en lengre periode hatt gratis kart til sine nyere Nokia-modeller. Disse gjør at man får muligheten til å bruke GPSen i telefonen bortimot kostnadsfritt. Dette har tidligere forutsatt at man må laste ned kartene via datamaskinen for så å legge de inn i mobiltelefonen.

Når man lagrer kartene på mobiltelefonen trenger den ikke å laste kartinformasjon, og derfor er det omtrent ikke noen kostnader når det kommer til navigasjon. I Nokias siste versjon av Ovi Maps får brukerne nå muligheten til å laste ned kartene direkte til mobiltelefonen via internett uten bruk av PC.

Husk at disse kartene kan ta forholdsvis stor plass, og man burde være tilkoblet et trådløst nett når man laster ned kartene hvis man ikke vil risikere en stor regning på datatrafikk. Har man derimot fri databruk inkludert i abonnementet er ikke dette så mye å tenke på, men hastigheten kan jo variere avhengig om det er 3G-dekning der man befinner seg.

Ellers er Ovi Maps blitt oppdatert på både informasjon og snarveier, slik at det skal bli bedre og lettere å bruke. Nå som Google nettopp har demonstrert deres siste tilskudd til navigasjonsfronten, spisser det seg til når det kommer til GPS-løsninger for mobiler. Tross i konkurranse fra flere aktører, ser det ut til at Nokia klarer å holde seg ledende på mobilnavigasjon for øyeblikket.

Den nye versjonen av Ovi Maps er enn så lenge kun ute i beta-versjon, men kan lastes ned og testes via Nokias nettside.

Les også: Er dette Nokia X7-00?
Les også: Nokia gjør navigasjon gratis
Les også: Tre millioner nedlastinger per dag

Kilde: (nokia)

annonse