Til hovedinnhold

Hvor kjapt surfer du?

Når du tegner et mobilt bredbåndsabonnement får du ofte oppgitt en ”teoretisk hastighet” – som i praksis er uoppnåelig –, samt en forventet hastighet som for eksempel varierer fra 0,10 Mbit/s til 1,50 Mbit/s, avhengig av hvordan bra dekningen er der du befinner deg. Det blir veldig vagt, men det er likevel forståelig at leverandørene ikke kan gi deg en bedre pekepinn på hastigheten. Det samme gjelder dersom du bruker internett på mobiltelefonen din; hastigheten kan variere kraftig.

Med Mobilen.nos Speedometer kan du imidlertid selv måle hastigheten når du surfer på mobiltelefonen eller med ditt mobile bredbånd. Prøv Speedometeret her.

Flere tusen målinger
Hver gang du tar Speedometer-testen med mobilen din eller PC-en din tilkoblet mobilt bredbånd, går din målte hastighet inn i gjennomsnittet til din leverandør. Resultatene fra de siste 90 dagene vises i statistikken. Med nærmere 9000 målinger den siste tiden, får vi følgende hastigheter for mobilt internett (både mobilt bredbånd og mobilsurfing) fra de norske tilbyderne:

AktørSnitthastighet (Kbit/s)Antall målinger
Telenor Mobil10132796
LINK8384277
Network Norway Wireless83419
NetCom Mobil7201895

Som vi ser har flest Ice.net-brukere testet Speedometeret, men Telenor-brukerne opplever i gjennomsnitt de høyeste hastighetene. NetCom havner dårligst ut denne gangen med kun 720 Kbit/s i gjennomsnitt fordelt på 1895 brukere. Network Norways 19 målinger har gitt en snitthastighet på 834 Kbit/s. Det er naturlig å tro at mobilsurferne trekker ned gjennomsnittene.

Slik måler du hastigheten
For å måle hastigheten på ditt mobile bredbånd, trykker du på knappen der det står Speedometer på forsiden av Teknofil.no.

Mer om
annonse