Tek.no

Nyhet

Vil rense opp i pinkode-kaos

Ole Morten Knudsen
7 Okt 2008 15:00

Det offentlige tar stadig i bruk nettet når de lanserer nye tjenester eller relanserer gamle. Det har dermed blitt et stort problem at tjenestene ofte bruker forkskjellige systemer for påloggnig. Mange nordmenn sitter med en rekke påloggningsdata som det etter hvert blir vanskelig å holde styr på. Det vil regjeringen nå ha slutt på.
80 millioner for pinkodesortering
I forslag til statsbudsjett har Regjeringen derfor satt av 80 millioner kroner for å lage et helhetlig system for påloggning på offentlige tjenester. Med dette håper de det skal bli enklere for deg å kunne benytte deg av de tjenestene som finnes på nett og de som utvilsomt vil komme.
- ”Pinkode-kaoset” for innbyggeren skal vi løse med felles infrastruktur for elektronisk ID. Målet er at innbyggerne skal kunne logge seg på alle offentlige tjenester ved å bruke det samme systemet, uavhengig av om tjenestene kommer fra for eksempel skatteetaten, NAV eller kommunen, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys, ifølge pressemelding.
Med dette håper de å få en slutt på det kaoset som i dag råder.
God butikk
Foreløpig har ikke Regjeringen noen offisiell plan for hvem som skal få ansvaret for å utvikle dette helhetlige systemet for elektronisk ID. Det finnes en rekke aktører som tilbyr løsninger for dette, og den som klarer å få anbudet på å skape en slik løsning for offentlig sektor i Norge vil utvilsomt tjene gode penger på jobben.
Dette er slett ikke første gangen Regjeringen har nevnt dette problemet. Allerede for et år siden var Grande Røys ute med et forslag om å bevilge 20 millioner til dette arbeidet. Summen er nå altså blitt betraktelig større.

Les også
Bredere bredbånd til alle
Les også
Regjeringen satser på podcast
Les også
Slutt på statlig kodekaos
annonse

Les også