Til hovedinnhold

Samsung med Smart TV-fjernkontroll

Sør-koreanske Samsung har mange jern i ilden for tiden – de har en finger med i alt fra nettbrett, mobiltelefoner, harddisker og PC-skjermer til Blu-ray-spillere, hjemmekinoanlegg og TV-er.

Nå sikter de seg inn på det kommende Smart TV-markedet – hvor Internett-surfing på HDTV-en i stua vil spille en stadig større rolle enn tidligere.

Til dette vil man ha behov for en måte å skrive inn søkeord og liknende på, og én løsning er å kombinere den tradisjonelle fjernkontrollen med et PC-tastatur (også kjent som QWERTY-tastatur).

RMC-QTD1 er navnet på en tosidig fjernkontroll som har mer eller mindre vanlige fjernkontrollfunksjoner på den ene siden, og et QWERTY-tastatur på den andre. Fjernkontrollen vil benytte seg av Bluetooth-teknologi, men videre spesifikasjoner og funksjoner er ennå ukjent.

Den ser også ut til å ha en lengde på i underkant av 20 cm, og en skjerm på QWERTY-siden som man ennå ikke vet hva er ment for. Lanseringsdato og prisantydning er heller ikke på plass, men Samsung har tross alt ikke kommet med en ordentlig pressemelding ennå.

Det spørs om denne type fjernkontroller vil bli populært ettersom forbrukerne blir mer og mer vant til enheter med berøringsskjerm – eller rett og slett bruker smarttelefonen som fjernkontroll via applikasjoner og dongler. Hva tror du?

(Kilde: Engadget)

Flere bilder:

annonse