iPhone 4 knuser nær dobbelt så ofte

Apple liker å bruke glass i produktene sine. Selskapet har til og med laget en egen skrytevideo som forteller hvor høy kvalitet det er på glasset som er brukt i iPhone 4. Men nå kommer det frem tall som viser at det fancy materialvalget har sin pris.

Tall fra det amerikanske garantiselskapet SquareTrade viser at de må reparere knust glass nær dobbelt så ofte på iPhone 4 som de måtte på gamle iPhone 3GS.

Etter fire måneders eierskap har 3,9 prosent av iPhone 4-eiere fått knust glasset i telefonen sin. Til sammenligning opplever kun 2,1 prosent av iPhone 3GS-eiere det samme.

Knust glass er dermed den desidert vanligste årsaken til at iPhone må repareres – hele 80 prosent av skadesakene. Og det kan bli dyrt for eieren. Har du ikke husket å forsikre iPhone kan bare et knust bakdeksel koste deg 3000 kroner. De resterende skadesakene gjelder stort sett fukt.

SquareTrade peker på at den høye feilraten skyldes at iPhone 4 har dobbelt så mye glassflate å ødelegge, siden den er dekket i glass både foran og bak. Forgjengeren 3GS bruker et plastdeksel bak som både tåler fall bedre og er mer fleksibelt.

Deksel ødelegger glass
De nye tallene kommer bare dager etter rapporter om en mulig designfeil som sprekker glasset i bakdekselet på iPhone 4.

Problemet gjelder tredjeparts etuier som festes ved å sklis inn på telefonen. Kommer det partikler under dekselet riper det opp glasset, noe som ofte resulterer i at det dannes sprekker. Apples egne "støtdempere" er i gummi og unngår dermed hele problematikken.
Apple har reagert med å kaste ut alle tredjeparts deksler fra butikkene sine, mener Gdgt.com.

Dette er dårlig reklame for spesialglasset som brukes i iPhone 4, GorillaGlass. Det patenterte materialet er utviklet av det amerikanske selskapet Corning, og brukes i en rekke mobiltelefoner.

De dårlige nyhetene har stått i kø for iPhone 4 denne høsten.

Ikke verre enn andre telefoner
I rapporten til SquareTrade understrekes det imidlertid at iPhone er et kvalitetsprodukt som er mindre skadeutsatt enn mange andre telefoner. Iphone har alltid hatt mye lavere feilrate enn annen forbrukerelektronikk, og selv om den nye versjon 4 er mer skadeutsatt er den trolig fremdeles mer pålitelig enn både Blackberry og Palm-telefoner, skriver selskapet.

Men skal du ha den tøffeste varianten må du altså gå for iPhone 3GS.

Les også
Nordmenn svindler seg til ny iPhone
Les også
Mobilglasset som tåler alt
Les også
iPhone tåler ikke kulde
Les også
Hvit iPhone 4 forsinket – igjen
Les også
Se hvor lett vi knekker iPhone-låsen
Les også
Duket for Apple-historie
Les også
Knekk iPhone en gang for alle
Les også
- iPhone 5 får ny fasong
Les også
Liten iPhone-skade kan koste deg 3000 kr
Mer om
annonse