Til hovedinnhold

MicroSD til SD-adapter

Med Wifi og egen smarttelefon-app!

PQI Air Wi-Fi er kanskje noe av det mer kreative og praktiske som er sluppet i kategorien "minnekort" på en god stund. Det er strengt tatt ikke et minnekort engang; det er en adapter, med innebygget wifi som skrur seg på automatisk når du skrur på kameraet.

Kortet er formet som et SD-kort med plass til et MicroSD-kort, og kommuniserer med opptil tre smarttelefoner eller tablets samtidig via en app som er tilgjengelig både til Android og iOS. Via appen kan du bla gjennom bildene og laste opp bilder fra kameraet; genialt for rask og enkel deling av høykvalitetsbilder. Appen er dog noe begrenset: Den har kun støtte for JPEG og PNG for bilder, og MP4 for video. Du kan med andre ord ikke bruke den til å dele RAW-filer.

En test gjennomført av den japanske kameranettsiden DCWatch konkluderer med at adapteren jevnt over leverer godt, men spekulerer i om adapteret har en "flaskehalseffekt" fordi hastigheten på MicroSD-kortet virker noe redusert. Foreløpig er ikke kortet tilgjengelig utenfor Japan, men det er fint mulig å kjøpe det likevel og laste ned engelsk bruksanvisning fra PQIs nettsider. Prisen ligger på rundt $50, eller rett under 300 kr.

Les også:
Guide: Hva slags minnekort trenger du?
Test: Eye-Fi minnekort med wifi

Kilde: PQI Air Wi-Fi MicroSD to SD adapter reviewed

annonse