Nyhet

Nå kommer action-dronene

Selvstyrte droner følger etter deg og filmer fra luften.

To droneprodusenter hevder de er i gang med å utvikle «verdens første» selvstyrende drone, skriver Engadget. Den først omtalte heter Hexo+ og den andre heter Airdog. Begge to kan brukes sammen med actionkameraet GoPro.

Begge prosjektene samler inn penger via Kickstarter den neste måneden.

Hexo+ i 70 km/t

Vi starter med Hexo+. Denne franskproduserte dronen er utviklet med pengestøtte fra innsamlingssiden Kickstarter. Dronen følger etter deg i opptil 70 km/t. På forhånd programmerer du hvilken avstand du vil den den skal holde i en app (iOS/Android). Du må imidlertid ha med deg mobilen for at dronen skal vite hva den skal filme.

Foto: Kickstarter

Hexo+ skal etter planen bli klar til levering i mai 2015, og koster via Kickstarter 3000 kroner – eller 4200 kroner inklusive GoPro Hero3+.

Med 29 dager igjen har de allerede fått inn 220 000 dollar (mål: 50 000) via innsamlingstjenesten.

Airdog med håndkontroll

I likhet med Hexo+ er visjonen til Airdog å la action-sportsutøvere filme triksene med en selvkjørende drone. Forskjellen er at du her kan styre dronen via en fjernkontroll du fester på armen. I fjernkontrollen sitter også senderen som dronen kommuniserer med. Du kan også gjøre noen justeringer i en medfølgende app – for eksempel hvis du vil at den skal fly i et bestemt spor i luften, eller om du vil velge nøyaktig hvor høyt den skal fly. Hastigheten på denne dronen oppgis å være inntil 65 km/t.

Foto: Kickstarter

Airdog er en dyrere drone, og koster 6-7000 kroner via Kickstarter hvis du bestiller nå. Når – eller hvis – Airdog kommer i salg, blir imidlertid prisen 9000 kroner.

Etter planen skal denne dronen komme i salg i oktober, men da trenger de 200 000 dollar fra Kickstarter-backere. Foreløpig har de fått inn 70 000 dollar, med 39 dager igjen av innsamlingen.

Hvilken synes du virker best? Si din mening i kommentarfeltet!

Denne bilen sender en drone i forveien for å sjekke trafikken
Spennende konseptbil fra Renault »

(Kilder: Engadget (2), Kickstarter)

Les også
Droneskapere vil at «droner» skal hete noe annet
annonse