Til hovedinnhold

Samsung har bekreftet brettbar mobil – nå kaster Apple seg også på

Ny patent tyder på at Apple jobber med sammenleggbar iPhone.

Lenovo/YouTube

Når det gjelder det brettbare mobildesignet er det hovedsaklig Samsung som har stått i sentrum av rykteflommen, men nå ser det også ut til at erkekonkurrenten Apple har store planer på området. Det melder blant andre The Inquirer.

Apple har nemlig sendt avgårde en patentsøknad som tyder på at Apple planlegger sin egen sammenleggbare mobiltelefon i fremtiden.

Patentet har det talende navnet «Electronic Devices With Flexible Displays » og beskriver en elektronisk enhet med en skjerm som kan bøyes rundt en akse. Blant disse enhetene nevnes altså mobiltelefon, men også andre typer elektroniske produkter som PC-er og smartklokker nevnes i patentteksten.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Bilde: USPTO

Samsung allerede i gang

Apples planer om å lansere en sammenleggbar mobil virker ikke helt usannsynlig med tanke på at flere andre aktører jobber med tilsvarende løsninger, og flere har allerede også vist frem prototyper på bøyelige mobiltelefoner.

Det haster nok imidlertid litt om iPhone-produsenten ønsker å være først på markedet. Som vi meldte i september har Samsung nå omsider bekreftet ryktene om at de jobber med en sammenleggbar mobil, som kan bli lansert så tidlig som neste år.

I mars i år opplyste kilder at Samsung var i ferd med å produsere et stort antall prototyper allerede i år i den hensikt å finne frem til den optimale, kvalitetsmessige løsningen. Akkurat hvordan Apple ligger an i løypen er uvisst, men et patent pleier vanligvis å bety at det ferdige produktet er et stykke unna.

Det finnes for øvrig også andre aktører på dette markedet. Lenovo har for eksempel demonstrert prototyper på nettbrett som kan brettes sammen til en mobil og en mobil du kan folde rundt håndleddet, og har LG kommet langt med OLED-skjermer som kan «rulles» sammen.

Apple har nå også delt mer informasjon om sine selvkjørende biler »

annonse