Til hovedinnhold

Nå laster de ned Snapchat-nakenbildene

De stjålne bildene har allerede blitt lastet ned tusenvis av ganger.

Illustrasjon: Snapchat/Teknofil.no/Niklas Plikk

På fredag i forrige uke ble det rapportert at 200 000 Snapchat-bilder var på avveie, etter at en dansk nettjeneste kalt Snapsaved.com hadde blitt hacket. Hackerne fortalte at de hadde planer om å legge ut alle bildene de hadde hentet ut fra Snapsaved innen kort tid, og lage en søkbar database.

På søndag dukket en samling bestående av 98 000 Snapchat-bilder opp på The Pirate Bay. Samtlige skal angivelig komme fra Snapsaved, hvor de aller fleste brukerene er norske, svenske og amerikanske. Store deler av brukerne er også mindreårige, skriver NRK.

Bekrefter hacker-angrep

Snapsaved bekrefter i en uttalelse på Facebook at de har blitt hacket, og at det skyldes en feil i tjenerprogrammet Apache.

- Så fort vi oppdaget at vi hadde blitt hacket slettet vi umiddelbart hele nettstedet og den tilhørende databasen, skriver de i uttalelsen.

Post by Snapsaved.com.

De skriver også at det er snakk om 500 MB med bilder, noe som er langt mindre enn den 13 GB store samlingen mange har lastet ned fra The Pirate Bay. De skriver at alle rykter om en 13 GB stor nedlastings-torrent bare er bedrageri.

Kommentarene på The Pirate Bay sier noe helt annet. Der hevdes det at bildene er ekte, men at ingen bør laste ned filene:

"1 - Det er ekte.
2 - (Mye viktigere). Ikke last det ned. Dette er ikke voyeurisme, dette er barnepornografi.", skriver en av de anonyme brukerne.

NRK har snakket med Datatilsynet, som forstår at mange unge mennesker er redde for å være rammet:

– Dette skaper naturlig nok frykt, ofte berettiget. Folk vet ikke om de er rammet, og det gjør mange usikre, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til NRK.

Snapchat er ikke risiko-fritt:
Dette risikrer du når du bruker Snapchat »

(Kilder: NRK, Mashable, The Pirate Bay)

annonse