Nyhet

HTC setter ned prisen på Vive

– Skal også komme norske kunder til gode, sier Elkjøp.

HTC har kuttet prisen på sitt VR-headset Vive med 200 dollar/euro, noe som bringer prisen ned til henholdsvis 599 dollar eller 699 euro.

– Vi ønsker å få til en markant økning i VR-bruken verden over. Vi tror at dette er rette tidspunkt å sette en ny pris, sier USA-sjef for HTC Vive, Dan O'Brien, ifølge The Verge.

Samme pris som Oculus

HTC Vive er sannsynligvis det mest fullendte av VR-systemene der ute, ettersom du har trackere i begge ender av rommet som gir deg muligheten til å bevege deg rundt i et VR-rom på opptil fem ganger fem meter.

Etter at Oculus kuttet prisen på sin Rift tidligere i år, har imidlertid Vive vært priset en god del høyere enn hovedkonkurrenten. Det blir det altså endring på nå, selv om Oculus for tiden har et knalltilbud som inkluderer headsettet og Touch-kontrollerne for 399 dollar eller 449 euro.

O'Brien sier til The Verge at prisendringen ikke er et signal på at de skal lansere en ny versjon av Vive med det første, men at de venter at denne utgaven skal være på markedet til godt inn i 2018.

Prisendringen skal imidlertid heller åpne for at brukerne skal kunne utvide systemet med tilbehør. Den nye prisen inkluderer også en måneds prøveversjon av abonnementstjenesten Viveport, som inkluderer en rekke spill.

Vi har sett lite av priskuttet i Norge

Priskuttet på Oculus Rift har imidlertid bare i begrenset omfang fått innvirkning på prisnivået her hjemme. Fra en laveste pris på rundt 7000 kroner før priskuttet ligger prisen i dag på ned mot 6100 kroner (6500 kroner hos billigste butikk som faktisk har produktet på lager, nemlig Digital Impuls). Og da kommer Touch-kontrollerne, som vi riktignok likte meget godt, i tillegg, og de koster 2790 kroner.

Bestiller du direkte fra Oculus og utnytter sommersalget deres på 449 euro (med gratis frakt), må du ut med cirka 4200 kroner for selve produktet.

Normalt sett vil slike bestillinger fra utlandet medføre norsk merverdiavgift og tollbehandlingsgebyr, men ifølge Tek-brukere i kommentarfeltet på saken om Oculus' sommersalg i juli, inkluderer prisene fra deres nettbutikk alle norske avgifter, tross at de sendes fra utenfor Norge. Dermed er Oculus særdeles mye billigere om du bestiller direkte, med en pris på rundt 4200 kroner.

HTC Vive, inkludert kontrollere, koster i skrivende stund 9390 kroner i billigste butikk. Det laveste de har vært siden lansering er 7995 kroner, ifølge prishistorikken til vår kommersielle partner Prisguiden.no.

699 euro tilsvarer på sin side cirka 6500 kroner (ikke medregnet eventuell mva og fortollingsgebyr), men HTC sender tilsynelatende ikke direkte til Norge fra deres egen nettbutikk, så det er ikke et alternativ.

Elkjøp: – Vi setter ned

Kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp sier de fikk beskjed om HTCs prisendring i helgen, og at de kommer til å sette ned prisen, de også. Han har imidlertid ikke på stående fot oversikt over hva ny pris blir, men lover å komme tilbake med det.

– Hvordan har markedet for VR vært i Norge?

– Da vi lanserte VR-løsningene var det litt «Klondyke»-tilstander. Vi solgte unna det vi hadde og kunne nesten ikke få tak i nok. Nå har interessen modnet noe, og VR har ikke nyhetens interesse i like stor grad. Mange venter nok på det neste innenfor VR, for eksempel trådløse løsninger, sier Schmidt.

Oppdatert: Elkjøp opplyser at den nye prisen på Vive blir 7495 kroner.

annonse