Til hovedinnhold

Dette er juni-mobilene

LG med en av markedets billigste 4G-mobiler er blant nyhetene.

Montasje / iStockphoto 11742381

Juni er en forholdsvis rolig måned i mobilverdenen, uten de helt store nyhetene. Men det er likevel enkelte spennende modeller på vei ut i butikkene, blant annet fra Asus og Samsung. Legg også merke til at LG nå kan levere en 4G-telefon til rundt 2 500 kroner. Denne venter vi inn til test om ikke så lenge.

Huawei har ingen nye modeller i butikkene i juni.

Foto: Sander Dyrop

Asus

PadFone Infinity skulle egentlig kommet i butikkene i mai, men blir ikke tilgjengelig før nå i juni, får vi opplyst fra Asus. Dette er luksusutgaven av PadFone 2, en mobiltelefon som med et enkelt håndgrep kan gjøres om til et nettbrett. I Infinity-modellen har Asus tatt et allerede spennende konsept og oppgradert med enda heftigere maskinvare, i tillegg til at både mobiltelefonen og nettbrettdokkingen nå er laget i enda mer eksklusive materialer. PadFone Infinity benytter en kraftig Snapdragon 600-brikke med fire prosessorkjerner på 1,7 GHz.

Les vår test av PadFone Infinity her

Finn beste pris på Asus PadFone Infinity

Doro

Doro kommer i slutten av juni med to nye modeller i butikkene; PhoneEasy 622 og PhoneEasy 621. Dette er to nye 3G-klapptelefoner av den helt enkle sorten, beregnet på blant annet eldre eller andre som trenger en brukervennlig telefon til å ringe med. Selv om telefonene har 3G, har de ingen nettleser – 3G er for å gi bedre dekning og klarere og bedre lyd. Forskjellen mellom 622 og 621, er at 621 mangler en ekstra informasjonsskjerm på utsiden. Den har heller ikke blits til kamera eller mulighet for fjernadministrasjon via Doro Experience Manager, slik 622 har. Dermed er den noe rimeligere.

Her kan du lese vår sniktitt på Doro PhoneEasy 622

Finn beste pris på Doro PhoneEasy 622
Finn beste pris på Doro PhoneEasy 621

LG

LG kommer med én modell i butikkene i juni; LG Optimus F5. LG kaller dette for "en 4G-telefon for det brede publikum".

Med en pris på rundt 2 500 kroner er dette for øyeblikket en av de rimeligste 4G-mobilene på markedet. Optimus F5 har en 4,3-tommers skjerm, 1,2 GHz tokjerneprosessor og Android 4.1.2.

Les om lanseringen av LG Optimus F5 og F7 her

Finn beste pris på LG Optimus F5

Nokia

Windows Phone-mobilen Lumia 520 er den eneste Nokia-mobilen som kommer i butikkene i juni. Dette er den billigste modellen i Lumia-serien. Telefonen har en 4-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter, og en 1 GHz tokjerneprosessor. Kameraet er på fem megapiksler. Det er 8 GB lagringsplass som standard, og mulighet for å utvide lagringsplassen med MicroSD-kort. Telefonen har utskiftbart deksel, og fås i fargene gul, rød, cyan, hvit eller svart.

Les om lanseringen av Nokia Lumia 520 her

Finn beste pris på Nokia Lumia 520

Samsung Galaxy Mega.

Samsung

Samsung kommer med to nye telefonmodeller i juni. En telefon som allerede skulle vært ute i mai, er Samsung Galaxy Mega i9205. Den er imidlertid ikke i butikkene før i juni, får vi opplyst fra Samsung. Med en skjerm på hele 6,3 tommer er vi usikre på om vi skal kalle den en telefon eller et nettbrett – men vi har tatt den med i denne mobiloversikten uansett. Spesifikasjonene er ganske gode, men ikke oppsiktsvekkende, med en 1,7 GHz tokjerneprosessor og skjermoppløsning på 720 x 1080.

Den andre telefonen som kommer, heter Samsung Galaxy Pocket Neo. Denne telefonen er beregnet på ungdomssegmentet, og er en enkel og rimelig telefon med prosessor på 850 MHz og 3-tommers skjerm. Operativsystemet er Android 4.1.

Til sist nevner vi også at nettbrettet Samsung Galaxy Tab 3 kommer i butikkene i løpet av juni.

Les mer om Samsung Galaxy Mega her

Finn beste pris på Samsung Galaxy Mega
Finn beste pris på Samsung Galaxy Pocket Neo

annonse