Til hovedinnhold

Denne 3D-skriveren blir billig

For 2000 kroner kan du snart skrive ut dine egne miniatyrer.

3D-skrivere kan snart bli allemannseie med priser som dette. Det nystartede selskapet Pirate3D har annonsert at de snart vil lansere en Kickstarter-kampanje for å få solgt 3D-skriveren sin til den nette sum av 347 dollar — omtrent 2000 kroner.

Billigere enn de fleste

Joda, vi har sett billige 3D-skrivere før, men ikke noe vi har sett før i denne prisklassen kan sammenlignes med Pirate3D-skriveren «The Buccaneer».

Denne krabaten skal nemlig ikke bare være lekker å se på, men kan angivelig skrive ut enheter i samme kvalitet som markedsledende Makerbots billigste skriver. Forskjellen er at Makerbot-skriveren koster 2000 dollar, altså over 11 000 kroner.

Buccaneer kan skrive ut med en nøyaktighet på 100 microner med en hastighet på 50 millimeter per sekund. Den kan kobles til PC-en eller mobiltelefonen din via Wi-Fi, og er laget av stål.

Snart klar for Kickstarter

Med tanke på at den er omtrent 9000 kroner billigere enn Makerbot-konkurrenten er det ikke utenkelig at det endelige produktet ikke vil være av den aller beste kvaliteten, men rent spesifikasjonsmessig ser det lovende ut. Skaperne har lagt ut haugevis av bilder på Pirate3D-nettsiden sin, og på bloggen sin skriver de at de jobber med å få igang en Kickstarter-kampanje.

Hva tror du? Kommer du til å investere i folkefinansieringsprosjektet når det dukker opp? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

3D-skrivere trenger ikke å være store bokser: Denne pennen skriver i 3D »

(Kilde: Tech Crunch)

annonse