Til hovedinnhold
NyhetSlik får du sett Sommer-OL i 3D

Vil du se sommer-OL i 3D?

Sjekk om du får tilgang.

Sommerens desidert største begivenhet blir sommer-OL i London, som går av stabelen mellom 27. juli og 12. august. Sommer-OL skal spilles inn i både den vanvittige oppløsningen 8K og i stereoskopisk 3D.

Det har foreløpig vært usikkert om norske TV-seere vil kunne dra nytte av i hvert fall sistnevnte forbrukerteknologi (8K blir nok ikke bredt tilgjengelig med det første), ettersom NRK tidligere har uttalt at de dropper OL i 3D. Nå er det derimot klart at London-OL vil bli tilgjengelig i stereoskopi i hvert fall for norske Viasat-kunder.

100 timer

Viasat og NRK har nemlig inngått en avtale om rettighetene til å vise 3D-OL. Dette innebærer at Viasats kunder vil kunne nyte direktesendt OL i 3D, hvis de måtte ønske det (og har en 3DTV, selvsagt). NRK sender i tillegg egne sendinger i HD.

Det er kanalen Viasat 3D som vil få æren av å sende mer enn 100 timer direkte fra London i sommer. Kanalen kommer til å sende åtte timer daglig, noe som burde være nok til å gi deg en god dose 3D hver dag. Som om ikke dette var nok, kommer det til å bli produsert et oppsummeringsprogram på fire timer med dagens høydepunkter.

Blant det du kan se i stereoskopisk 3D er for eksempel herrenes finale i 100 meter sprint, svømming, turn og basketball. Åpningsseremoni og avslutningsseremoni vil også bli sendt i sin helhet i 3D.

3D-vekst

Produsentene har presset stereoskopisk 3D på omtrent alle nye TV-er som har dukket opp i løpet av de siste par årene. Ifølge statistikk fra bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen ble det til sammen solgt 175 000 3DTV-er i Norge i 2010 og 2011. I 2012 forventer bransjen å selge rundt 250 000 3DTV-er.

Under OL i Beijing i 2008 jobbet Viasat og NRK sammen for å vise OL i HD-kvalitet for første gang, og nå i 2012 blir det altså 3D. Hva tror du det blir om fire år under OL i Rio de Janeiro?

(Kilde: Viasat)

annonse