Til hovedinnhold

Spotify-rival tilbyr gratis lytting i et halvt år

Nå kan du teste ut musikktjenesten Rdio uten kostnad i seks måneder.

Rdio

Musikktjenesten Rdio kommer nå med en gledelig nyhet for alle de som er sultne på å teste den ut. Nå får du nemlig seks måneders gratis prøveperiode, noe som burde være nok til å gi deg et solid inntrykk av hvordan tjenesten er.

Rdio kan blant annet skilte med flere millioner låter, mulighet til å følge venner, artister, kritikere og andre, samt synkronisering med mobile enheter. På den måten stiller de seg som en sterk konkurrent til dominerende aktører som Spotify og WiMP.

Gratis, men ...

Slik ser Rdio ut.Foto: Rdio

Gratistilbudet er imidlertid ikke fullstendig ubegrenset. Du blir riktignok ikke avbrutt av reklamer mens du lytter, men det er til gjengjeld en viss begrensning på hvor mange låter du kan spille av i måneden.

En måler på toppen av profilsiden din holder deg oppdatert om hvor mye gratis musikk du fremdeles har tilgang til på månedlig basis. Det er selvsagt mulig å oppgradere til en betalversjon når som helst for å få ubegrenset tilgang.

Skype-grunnleggere

Rdio kom til Norge i fjor høst. Den gangen fikk alle nye brukere en gratis prøveperiode på sju dager. Dette har altså blitt utvidet betraktelig.

Rdio ble grunnlagt i 2010 av de to Skype-gründerne Niklas Zennström og Janus Friis, og har rundt 18 millioner låter innabords – inkludert avtaler med alle de store plateselskapene.

Tjenesten er tilgjengelig i to utgaver: Den billigste koster 49 kroner i måneden og inkluderer en vanlig skrivebordsutgave av programmet. For 99 kroner i måneden får du også med deg musikken ut på mobilen.

Registrer deg

For å ta i bruk gratisperioden hos Rdio, kan du stikke innom den offisielle nettsiden og registrere deg. Dette foregår enten via en e-postadresse eller Facebook-kontoen din.

Det er 15 land som får nyte av gratistilbudet, og disse er Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, Storbritannia, Australia, New Zealand, Canada, Frankrike, Nederland, Belgia, Estland, Spania og Portugal.

Vi er på Facebook!

(Kilde: Rdio)

annonse