Til hovedinnhold

Fujifilm med ny X

Kompaktkamera med retrodesign og manuell zoom.

Fujifilms X-serie har blitt kjent som en serie med gode kameraer som også ser pene ut. På Photokina slapp de enda et kamera i denne serien, Fujifilm XF1, og skal man vurdere det kun ut i fra utseendet blir nok også dette et spennende kamera.

Les også: Test: Fujifilm Finepix X10

Fujifilm XF1 er et lite kamera med et retroutseendet. Størrelsen er bare 108 x 62 x 33 mm og vekten er på minimale 255 gram. Det er altså ikke store kroppen vi snakker om her. Inni den lille kroppen sitter det en 12 megapikslers 2/3" EXR-CMOS-bildebrikke og en EXR-bildeprosessor. Brukere av Fujifilm X10 kjenner seg kanskje igjen her, for det er akkurat den samme innmaten. Bak på kameraet finner vi en 3 tommer 460.000 pikslers LCD-skjerm. Fujifilm XF1 har ikke berøringsskjerm, men heller et lite styrehjul ved siden av for å betjene kameraet. Det er kanskje greit, for i motsetning til X10 har ikke XF1 optisk søker og man må da bruke skjermen for å komponere bildet.

Det er ikke bare inni Fujifilm XF1 man finner noe spennende. Objektivet har en brennvidde fra 25 mm til 100 mm (omregnet til fullformat) og største blender er f/1.8 på vidvinkel og f/4.5 på lengste tele. På vidvinkel er det altså veldig lyssterkt. En annen ting X10-brukere kommer til å kjenne igjen er den manuelle zoom-ringen innerst på objektivet. Med denne skrur man av og på kameraet, og man bruker den til å stille inn brennvidden. I tillegg har Fujifilm tatt med seg O.I.S. (Optical Image Stabiliser) som er navnet på deres bildestabilisator. Denne skal i følge presseskrivet gjøre at man kan bruke kameraet med hele fire stopp lenger lukkertid.

I tillegg til stillbilder kan det selvfølgelig også ta video i full HD (1080/30p) og opptakene gjøres i H.264-kodeken. Fujifilm XF1 gir fotografen mulighet til å zoome under videopptak, og man kan til og med ta stillbilder under filmingen.

Veiledende pris i Norge vil være 3499 kroner og kameraet skal være tilgjengelig i butikkene en gang i november. Det kommer kledd i syntetisk lær som man kan få i tre forskjellige farger (rød, sort og brun).

Kilde: Pressemelding

annonse