Nyhet

Dette er de skjulte Android-perlene

Google Play har mye mer enn Angry Birds og Instagram på menyen.

Akkurat som musikk, bøker eller filmer er det forskjellig hva man liker også når det gjelder apper. Noen apper er mer allmenne enn andre, som Twitter eller SoundHound, og disse har fått plass på listen over de essensielle Android-appene.

Det finnes imidlertid mange apper som vil være helt uunnværlig for noen, men som kanskje ikke treffer like bredt på grunn av ting som alder, kjønn eller interesser. Derfor forsøker vi her å vise noen - av mange - Android-perler som kanskje ikke er like kjent for alle, men som definitivt har en verdi for den rette målgruppen.

I tilfeldig rekkefølge, her er de skjulte Android-perlene:

CloudList

Dette er en notat-app som hadde gått litt i glemmeboken for vår del, men nå har vi hentet den frem igjen. CloudList har et pent og ryddig grensesnitt, men den største fordelen er kanskje at du enkelt kan dele listene dine med andre.

Last ned CloudList gratis

Addons Detector

I Google Play (tidl. Android Market) finnes det dessverre mange lumske apper. Hvis det plutselig dukker opp useriøse push-varsler (reklame) på mobilen din kan det være vanskelig å vite hvilken app som gjør dette. Med Addons Detector finner du synderen med et tastetrykk.

Last ned Addons Detector gratis

Agria Dyreguiden

For deg som har du hund, katt eller hest er Agria Dyreguiden en veldig kjekk app å ha. Agria er et forsikringsselskap for dyr. I appen kan du slå opp vanlige skader og sykdommer, finne nærmeste veterinær, lese nyheter og få navnetips. Svensk er standardspråket i appen, men kan skiftes til norsk ved å klikke på symbolet øverst i høyre hjørne.

Last ned Agria Dyreguiden gratis

Norske Folkeeventyr

I denne appen får du 147 kjente, norske eventyr i mobilformat. Det er praktisk hvis du vil slippe å drasse rundt på en tung bok, og kanskje spesielt på reise. Selv om "sproget" er litt gammeldags her og der, er Norske Folkeeventyr til mobil og nettbrett helt klart en app for småbarnsforeldre og eventyrelskere for øvrig.

Kjøp Norske Folkeeventyr for 9 kroner

Ultimate Guitar Tabs

Spiller du gitar bør du allerede kjenne til Ultimate Guitar Tabs på nett - en database med hundretusenvis av "tabs" (tabulaturer). I Android-appen får du tilgang til over 400.000 låter som du kan øve deg på å spille.

Kjøp Ultimate Guitar Tabs for 18 kroner

Speedtest.net

Hvor rask sufer du på mobilen din? Med Speedtest.net-appen får du raskt svar på om du surfer med full kraft eller ikke, enten i 3G-nettet eller via Wi-Fi. Her kan du også bla tilbake til tidligere målinger for å se om hastigheten for eksempek har økt i tråd med det operatøren eller bredbåndstilbyderen din har lovet.

Last ned Speedtest.net gratis

TrackChecker

Forumbruker GeCcO anbefalte denne appen til oss, og vi sier oss enige i at det er en smart app å ha for de som ofte bestiller varer fra utlandet. TrackChecker hjelper deg med å spore pakkene dine, kalkulerer hvor lang tid som gjenstår før pakken kommer frem. Grensesnittet er forholdsvis enkelt, men det positive er at appen støtter de aller fleste internasjonale budfirmaene.

Last ned TrackChecker gratis

C:geo

"Geocaching" en en aktivitet med voksende interesse også i Norge. Det går ut på at du skal oppsøke interessante punkter på et kart. Geocaching.com, der du registrerer deg som bruker, drives av Groundspeak Inc. Disse har en offisiell app som kan kjøpes for 55 kroner i Google Play. Det flotte med open source-alternativet C:geo er at denne er gratis og faktisk hakket bedre enn den offisielle appen.

Last ned C:geo gratis

Lappen

For å få førerkort til bil må man først bestå teoriprøven. Android-appen Lappen er et godt verktøy for å lære seg betydningen av trafikkskilt som brukes i Norge.

Kjøp appen Lappen for 19 kroner

WomanLog Kalender

Nyttig app for kvinner til å måle mentruasjonssyklusen og registrere ulike symptomer i den forbindelse. WomanLog Kalender er en av de mest populære Android-appene til akkurat dette formålet.

Last ned WomanLog Kalender gratis

Pollenvarsel

For alle pollenallergikere som bor i Norge er Pollenvarsel en glimrende app. Da kan du for eksempel justere bruken av allergimedisin i forhold til varselet, eller finne ut hva det er som gjør at det renner av nesa og klør i øynene.

Last ned Pollenvarsel gratis

Where's My Droid

Appen Where's My Droid er kjekk å ha for deg som legger fra deg mobilen overalt og kaster bort mye tid hver dag på å lete etter den. Eksempelvis kan du få samboer/nabo/kollega/venn til å sende en SMS med et kodeord til mobilen din og så hyler den i vei på full lydstyrke og vibrasjon til du taster en kode. Mobilen kan også spores via GPS.

Last ned Where's My Droid gratis

New Star Soccer

Fotballspillet New Star Soccer er ikke som andre fotballspill. Her skal du utvikle deg som fotballspiller fra 16-årsalderen og gå gradene i ulike klubber, men også markere deg utenfor banen ved å kjøpe hus, motorsykkel og dyre klokker, gi blomster til kjæresten, skrive autografer, dra på kasino og mye mer. Spillet har middles grafikk og i selve kampen skal du kun spille pasninger, skyte mot mål når du får en målsjanse eller prøve å snappe ballen fra motstanderne - resten er simulert. Det legges litt opp til at du skal kjøpe deg til suksess, men det er strengt tatt ikke nødvendig hvis du har tålmodighet.

Kjøp New Star Soccer for 20 kroner

Har du forslag til flere gode Android-perler? Kommenter i forumet eller skriv din egen omtale på AppLista.no.

Les også: Dette er de essensielle Android-appene

Les også
Denne appen bestiller taxi for deg
annonse