Tek.no

Nyhet

Workshops i havgapet

Havørn fotografert av Pål Hermansen.
6 Sept 2010 10:49

Fotografifestivalen Nordic Light ble i år arrangert for femte år på rad i Kristiansund fra 27. april til 1. mai. For de som gikk glipp av selve festivalen har de nå en ny mulighet til å oppleve fotografering i havgapet på vestlandskysten. Flere fotografer skal lede til sammen fire workshops med forskjellige temaer utover høsten:

Havørnfotografering på Smøla
Naturfotografen Pål Hermansen, som blant annet har publisert i National Geographic, vil lede en firedagers tur i havgapet ved Smøla utenfor Kristiansund. Med seg har han ornitologen og ørnforsker Espen Lie samt fotografen Wigdis Wollan. Workshopen vil blant annet bestå av foredrag, undervisning, redigering og båtturer ut i havet. Mer informasjon om havørnfotografering med Pål Hermansen, som begynner torsdag 9. september og varer til påfølgende søndag, finner du her.

Foto: Bjørn Johnsen.

Mørkerom for både nybegynnere og viderekomne
Fylkesfotografen i Buskerud, Bjørn Johnsen, står for en innføring i analog fotofremkalling. Workshopen vil bestå av både teoretisk og praktisk kursing i mørkeromsarbeid, og vil ta sted fra fredag 8. oktober til søndag 10. oktober. Helgen vil koste deg 4900,- og mer om workshopen kan du lese her.
To uker senere, fra fredag 22. oktober til søndag 24. oktober, vil det bli arrangert en ny workshop for de litt viderekomne med Morten Løberg, som har 40 års erfaring i mørkerommet. Temaet er avansert fine art, og det vil blant annet bli en grundigere gjennomgang av materialer, kontrastkontroll og styring av skygger og høylys. Workshopen koster 5500,- og mer informasjon om opplegget finner du her.

Portrettfotografering
Arnfinn Johnsen har blant annet blitt kåret til Årets fotograf av Norges Fotografforbund og vil stå for den siste workshopen i regi av Nordic Light denne høsten - fredag 5. november til søndag 7. november. Temaet er hovedsaklig lyssetting og portrettfotografering i studio med supplerende teoretisk undervisning. Kostnaden er 4900,- inkludert det meste av nødvendigheter. Mer om portrettfotografering med Arnfinn Johnsen finner du her.

På alle de nevnte workshopene må eget kamera medbringes. Nordic Light skal også arrangerer en workshop på oljeplattformen Draugen med Morten Krogvold våren 2011.

Les også: Nordic Light får ny festivalsjef

Les også: Nordic Light trosser AP

annonse

Les også