Til hovedinnhold

Android 4.4 heter Kitkat

Googleplex har fått sin egen Kvikk Lunsj.

Sundar Pichai, Google

Av en eller annen grunn har det alltid knyttet seg spenning til hva Google vil kalle Android-versjonene sine. Det skyldes muligens selskapets litt merkelige hang til å oppkalle operativsystemer etter søtsaker. Nå har søkegiganten sluppet navn og versjonsnummer til Jelly Beans oppfølger. Versjon 4.4 får navnet KitKat.

Hvis navnet høres kjent ut er det en god grunn til det. Det er nemlig en kjent sjokolade som har fått æren denne gang. KitKat tilhører Nestlé, og likner til forveksling på vår mer hjemlige sjokolade, Kvikk Lunsj.

Alle skal få

Google sier foreløpig fint lite om ingrediensene i den nye sjokoladen sin, men benytter i stedet anledningen til å skryte litt av plattformen.

– Det er vårt mål å gjøre en fantastisk Android-opplevelse tilgjengelig for alle, er det eneste Google sier om den nye versjonen på en egen nettside.

Statuen er på plass

En gigantisk Android-statue utformet som en Kvikk Lunsj har allerede fått plass utenfor Googles hovedkvarter i California.

Lanseringen er naturligvis et samarbeid mellom Google og produsenten av KitKat i USA, Hersheys. Sjokoladen skal nå selges med bilde av en Android-bot på, og amerikanere kan vinne Nexus-produkter eller gavekort til Google Play hvis de treffer den riktige sjokoladen. Roald Dahl hadde sannsynligvis vært stolt.

Google og Hersheys feirer lanseringen med et premiedryss.

Konkurransen foregår bare i USA, men på Googles produktside kan du registrere deg for å få mer informasjon når lanseringen nærmer seg.

Dermed er det bare å gratulere Freia med store mengder gratis markedsføring, mens vi venter på at den skikkelige lanseringen av Android 4.4 Kvikk ... eh, KitKat dukker opp.

(Kilder: android.com, gottabemobile.com)

annonse