Til hovedinnhold

Nordmenn velger de råeste mobilene

Kraftig omsetningsvekst i 2012, til tross for nedgang i antall solgte enheter.

Omsetningen av mobiltelefoner økte med 22 prosent i fjor, til tross for at antallet solgte enheter sank med to prosent – fra 2,25 til 2,2 millioner enheter. Det viser statistikk fra bransjeforeningen Elektronikkbransjen.

Årsaken er at nordmenn kjøper stadig dyrere og mer avanserte telefoner.

– Vi ser at nordmenn gjerne vil ha det beste av det beste, og de velger seg ofte flaggskipmodellene fra de ulike produsentene. Hvilken mobiltelefon og tilbehør man kjøper blir stadig mer en del av folks personlige stil, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

86 prosent av de solgte mobilene i 2012 var en smarttelefon. Dette er en kraftig øknng fra 2011, da andelen var på 65 prosent. Trenden er at produsentene lanserer færre og mer avanserte telefoner.

Mobilomsetningen endte på 7 480 millioner kroner.

En halv million nettbrett

2012 var året da nettbrettsalget virkelig skjøt fart, og det var spesielt i årets to siste måneder at salget tok av. Ifølge Elektronikkbransjen ble det solgt rundt 500 000 nettbrett i konsumentmarkedet i 2012. Dette er estimater, siden den største aktøren, Apple, ikke leverer salgstall til Elektronikkbransjen.

Bransjeforeningen tror 2013 kommer til å bli et interessant år på netbrettsiden, siden dette er året da Microsofts Surface-nettbrett kommer på markedet og hvor flere andre produsenter kommer med enheter basert på Windows 8. Android-nettbrettene vil også fortsette å vokse, mener Elektronikkbransjen.

Les også: Nettbrett-salget klatrer til nye høyder

Mer om
annonse