Til hovedinnhold

X-Pro1 forbedres

Ny firmware til Fujifilms entusiastmodell.

Montasje: Fujifilm/iStock

Fujfilm har sluppet en ny firmware til sin entusiastmodell Fujifilm X-Pro1. Den nye firmwaren er en kjærkommen oppdatering av det populære entusiastkameraet, og byr på blant annet bedre autofokus og hastighet på en rekke funksjoner.

Les også: Er ulydene borte fra X-Pro1?

Autofokusen til kameraet skal nå være vesentlig forbedret ved bruk i lite lys, og finne fokus raskere. Den nye firmwaren gir også kameraet en forbedret fokusavstand, slik at man nå kan fokusere nærmere motivet uten å måtte bytte til makromodus. I tillegg Har Fujifilm forbedret hastigheten ved manuell fokus, slik at man ikke må vri så lenge på fokusringen før motivet blir skarpt.

Fujifilm X-Pro1.

Nytt er også muligheten til å zoome inn med inntil 3x for å finne fokus når man fokuserer manuelt. Tidligere har man hatt tilgang til 10x forstørrelse når man har hatt behov for å finjustere fokus, men nå er altså en litt mindre forstørrelse tilgjengelig. Nå har man også mulighet til å se det valgte fokuspunktet man skal zoome inn på når man ser på skjermen før man zoomer inn.

Les også: SNIKTITT: Fujifilm X-Pro1

Skriving av data til minnekortet har også blitt kraftig forbedret. I følge Fujifilm skriver X-Pro1 med den nye firmwareoppdateringen inntill dobbelt så raskt som tidligere, selvfølgelig avhengig av forhold og minnekorthastighet. Dette gjør også at bildevisningen blir raskere. Det skal dermed ta kortere tid før bildene vises på skjermen, selv når man fotograferer med høy skuddtakt.

Les også: Sjekk bildekvaliteten på Fujifilm X-Pro1

Den siste oppdateringen i firmwaren er støtte for det nye objektivet Fujifilm XF 18-55mm F2.8-4 OIS og mulighet for "Auto (6400)" som valg via auto-ISO funksjonen. Man må imidlertid smøre seg med litt tålmodighet før man kan laste ned den nye firmwaren. Den blir ikke gjort tilgjengelig for nedlasting fra Fujifilm før 18. september.

Kilde: Pressemelding fra Fujifilm

annonse