Til hovedinnhold

Asus skrur opp hastigheten i ny PadFone

Både kjappere innmat og minnekortstøtte er på plass.

Asus
PadFone dockes i PadFone Station.Foto: Asus
Når telefonen er på plass kan du fortsette med det du holdt på med på en mye større skjerm.Foto: Asus

Som både Apple, HTC og Samsung før dem, kaster nå Asus seg opp oppdateringsbølgen. Produsenten har nå lansert en ny utgave av sin toppmodell i PadFone-serien. Telefonen har ikke tatt med seg Infinity-navnet fra den gamle, men heter i stedet bare PadFone og har fått modellnummeret A86 – i tillegg til mye nytt snadder.

Et av irritasjonsmomentene med den gamle modellen var at den manglet støtte for minnekort. Det er har Asus nå fikset, og nye PadFone A86 har minnekortplass for micro-SD-kort. Til gjengjeld er imidlertid den interne lagringsplassen skrudd ned fra 32 til 16 GB.

Les testen av Asus PadFone Infinity her

Kjører den nyeste maskinvaren

I det siste har flere nye mobiler blitt lansert med Qualcomms nye plattform, Snapdragon 800. Det er denne brikken som er med også her, og det skulle borge for lynkjapp respons.

Asus selger som vanlig PadFone-konseptet sitt med enten telefonen alene, eller en pakke som inneholder telefon og dockingstasjonen PadFone Station. Sistnevnte er i praksis en "dum" skjerm med ekstra batteri og høyttaler.

Fortsatt full-HD

Parkerer du PadFone i stasjonen vil du få lenger batteritid, og større skjerm til å for eksempel se video eller surfe på nettet.

Som for PadFone Infinity har både mobilskjermen og skjermen i PadFone Station full-HD-oppløsning. Panelene har ellers den samme LCD IPS-teknologien vi kjenner fra før.

Superpiksler?

I sin pressemelding skryter Asus mye av en ny kamerateknologi de har kalt PixelMaster. Til daglig har Asus PadFone A86 en helt vanlig kamerasensor, som knipser bilder med 13 megapikslers oppløsning. Det er når nattens mulm og mørke faller på at villdyret våkner, om vi skal tro pressemeldingen.

Asus hevder nemlig at PixelMaster-teknologien automatisk vil be deg om å aktivere Hi-Light-modusen i kameraet, og dette skal, fortsatt ifølge pressemeldingen, øke størrelsen på pikslene i sensoren, slik at den blir 400 prosent mer lysfølsom.

Vi har sannsynligvis sett det før

Vi regner med at det ikke handler om bevegelige deler, men heller en variant over temaet som vi har sett før, nemlig Pixel Binning, der informasjonen fra flere piksler slås sammen. Ulempen med Pixel Binning er imidlertid at det ferdige bildet vil ha lavere oppløsning.

Asus opplyser ikke hva slags oppløsning bilder tatt med Hi-Light-funksjonen vil få.

Prisen er ventet å legge seg rundt 5000 for selve telefonen, eller 6300 kroner for telefonen og PadFone Station. Nye PadFone vil være tilgjengelig i Norge i løpet av november.

Les sniktitten på Nokia Lumia 1020

(Kilde: pressemelding [pdf/nedlasting])

annonse