Til hovedinnhold

Dette er de fem heteste systemkameraene akkurat nå

Vi har sjekket topplisten.

Jørgen Elton Nilsen / Shutterstock

Når du klikker deg inn i Prisguiden vår vil du finne du priser på TV-er, smartmobiler, nettbrett, høyttalere, PC-er, kameraer og mye mer fra norske nettbutikker.

Vi har sjekket hvilke fem systemkameraer som det søkes og klikkes aller mest på for øyeblikket.

5. Olympus OM-D E-M5

OM-D E-M5 ble lansert tilbake i 2012, men er fortsatt en populær modell i dag – noe denne femteplassen viser. Da det ble lansert var E-M5 er det mest avanserte mFT-kameraet fra Olympus, og kom med ny stabilisator, bedre bildebrikke, innebygd søker, rask fokusering og en god seriebildefunksjon. Mens Pen-modellene har kompaktkameraformat er E-M5 i mye større grad et alternativ til et speilreflekskamera.

Prisen er for tiden rundt 6000 kroner.

Finn beste pris på Olympus OM-D E-M5 »

Les testen av Olympus OM-D E-M5 »

4. Samsung NX2000

I fjor sommer kom Samsungs speilløse systemkamera NX2000 til verden. Kameraet kan skilte med en 20,3 megapikslers APS-C CMOS-bildebrikke, som Samsung har utviklet selv.

I tillegg har kameraet mulighet for såkalt near field communication – NFC. Det vil si at det kan overføre bilder trådløst med andre enheter i nærheten som også støtter teknologien, noe som inkluderer flere av Samsungs telefoner.

Prislappen lyder på 3000 kroner.

Finn beste pris på Samsung NX2000 »

3. Canon EOS 5D Mark III

Den første pallplassen i denne listen blir også okkupert av et kamera som har vært på markedet en god stund. Det er imidlertid ingen lettvekter, men råtassen 5D Mark III. Vi testet kameraet da det ble lansert, og slo fast at det rett og slett var fantastisk godt.

Det er en skikkelig arbeidshest som yter godt i nesten alle tenkelige situasjoner, og som gir fortreffelig bildekvalitet som man for noen år siden bare kunne drømme om. Det hadde få store feil, og mange store fordeler.

Finn beste pris på Canon EOS 5D Mark III »

Les testen av Canon EOS 5D Mark III »

2. Canon EOS 600D

Når vi kommer opp til sølvplassen, blir ikke akkurat produktene nyere. Her finner vi Canon EOS 600D, lansert i 2011 og vinner av EISA-kåringen. I testen vår skrev vi at kameraet har alt du forventer av et produkt i denne klassen, men at det også tilbyr funksjoner vi tidligere bare har sett i dyrere modeller.

Da det kom for snart fire år siden inkluderte fordelene meget høy bildekvalitet, høy byggekvalitet, god ergonomi og brukervennlighet, vridbar skjerm med høy oppløsning og mange avanserte funksjoner.

Prisen er i dag snaut 4000 kroner.

Finn beste pris på Canon EOS 600D »

Les testen av Canon EOS 600D »

1. Canon EOS 70D

Det mest populære kameraet akkurat nå er også et Canon-produkt, nærmere bestemt modellen EOS 70D. Det er en oppgradering av den tre år gamle modellen 60D, så utseende og byggekvalitet er ganske likt forgjengeren, mens bildebrikken og bildeprosessor er ny.

Det er et kamera i entusiastklassen, og da vi testet det slo vi fast at det byr på alt vi forventer av funksjoner i et speilreflekskamera i entusiastklassen. Har du lyst til å oppgradere fra en begynnermodell, er dette et godt valg.

Prislappen lyder på 8500 kroner.

Finn beste pris på Canon EOS 70D »

Les testen av Canon EOS 70D »

annonse