Til hovedinnhold

Blir Nexus 4 ny i mai?

Oppdatert Nexus på Google I/O.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Googles utviklerkonferanse, I/O, nærmer seg, og ryktene har som vanlig begynt å gå om hva vi kan vente oss. Konferansen har tidligere vært lanseringssted for nettbrettet Nexus 7 og en rekke andre Nexus-produkter. I år kan det ligge an til en ny Android-versjon, og en oppdatert Nexus 4.

Ryktene har så langt gått om en helt ny Nexus-modell, den mulige kraftpluggen Motorola X Phone og en oppfølger til Nexus 7 som leveres av Asus. I stedet kan det altså bli til at dagens Nexus 4 får seg en oppgradering.

Les også: Test av LG Nexus 4

Mer lagring og 4G

De siste ryktene skal ha det til at Googles referansemodell, som for tiden produseres av LG, får større lagringsplass og fungerende 4G-støtte. Dagens Nexus 4 har maksimalt 16 gigabyte lagring, og en 4G-brikke som må hackes i gang. Vanlige brukere av telefonen får ikke brukt 4G-brikken som i utgangspunktet er passiv.

Den nye utgaven kan få inntil 32 GB innebygget lagringsplass, altså en dobling i kapasiteten. Det er ikke mange månedene siden Google og Asus gjorde det samme for Nexus 7, som inntil da bare hadde vært tilgjengelig med 16 GB lagringsplass.

Stor oppdatering av Android?

Ved siden av den oppgraderte referansetelefonen, spekuleres det i at neste oppdatering av Android vil bli avslørt på arrangementet, som varer fra 15. til 17. mai. Oppdateringen vil etter alt å dømme hete Key Lime Pie, og få versjonsnummer 5.0. Dersom det viser seg å stemme, er det sannsynligvis duket for en større oppdatering av Android-plattformen.

Les også: Test av Google/Asus Nexus 7

(Kilder: androidspin.com, gsmarena.com)

annonse