Til hovedinnhold

Bøtelagt for illegal TV-titting

80 personer blir 12 000 kroner fattigere.

iStock Photo

I november 2010 ble to næringsdrivende menn i 40-årene fra Troms arrestert og siktet for ulovlig formidling av TV-sendinger fra Canal Digital og Viasat. Etterforskningen avdekket et helt nettverk av kunder, og nå blir flere titalls personer gitt bøter på 12 000 kroner som følge av den illegale aktiviteten.

– Vel 80 personer landet rundt er ilagt forelegg for å ha kjøpt ulovlig tilgang til betal-TV fra to forretningsdrivende på Finnsnes i Troms. De fleste foreleggene er allerede vedtatt, sier Arnold Nilsen ved Lenvik lensmannskontor ifølge TV2.

Aktivt i flere år

De 80 personene skal ha kjøpt dekoder og skaffet krypteringskoder fra datatjenere tilhørende de to mennene som er siktet i saken. Deretter kunne de motta krypterte TV-signaler og få ulovlig tilgang til TV-sendinger fra Canal Digital og Viasat.

Alle de involverte skal ha vært del av et ulovlig kortdelingsnettverk, og politiets etterforskning viser at nettverket var aktivt fra sommeren 2006 til oktober 2010. Etterforskningen ble igangsatt av Lenvik lensmannskontor etter en anmeldelse fra TV-bransjens antipiratorganisasjon Stop Norge.

De to hovedmennene slipper imidlertid ikke unna med bøteleggelse, og må møte i Senja tingrett i september.

(Kilder: Hamar Arbeiderblad / NTB, TV2)

annonse