Tek.no

Nyhet

Ekstremzoom fra Olympus

Har lansert to nye kompaktmodeller.

Olympus, Istockphoto
Paal Harald Mork-Knutsen
25 Aug 2012 06:00

Olympus har lansert to nye kompaktmodeller, hvorav den ene er en superzoom med en litt spesiell brennvidde. Kameraet er det første på markedet som tilbyr 40x zoom, som gir et vanvittig brennviddeomfang.

Les også: Superzoom fra Pentax

Utseendemessig ser Olmypus SP-820UZ ut som et vanlig superzoomkamera, men objektivet er alt annet enn vanlig. Det strekker seg nemlig fra 22,4 mm på vidvinkel til imponerende 896 mm på full tele, omregnet til 35 mm format. Blenderverdiene er også ganske imponerende, og går seg fra f/3.4 på vidvinkel til f/5.7 på teleenden. For å kunne få skarpe bilder på en så ekstrem brennvidde har Olympus utstyrt SP-820UZ med en elektronisk, stabilisert bildebrikke som skal hindre uskarpe bilder ved kamerarystelser.

Les også: To nye superzoomer fra Canon

SP-820UZ har en bakbelyst CMOS bildebrikke på 14 megapiklser, og kan filme i fullHD. Det har også en rekke fotofiltre, og blant annet en funksjon som gjør at kameraet tar bilde automatisk om for eksempel katten din ser i kameraet.

På baksiden er kameraet utstyrt med en 7,6 cm (3 tommer) stor LCD-skjerm, som har en oppløsning på 460 000 bildepunkter. Som en rekke andre kompaktmodeller fra flere kameraprodusenter den siste tiden, bruker også dette kameraet AA-batterier som strømkilde. Dette gir en fordel ved at man stort sett får tak i batterier over alt, men selve batterikapasiteten er ikke like god som vanlige oppladbare batterier. Man kan også bruke oppladbare AA-batterier i SP-820UZ, og disse kan lades via kameraets USB-port.

Olympus SP-820UZ kommer i fargene sølv og svart, og har en veiledende pris på 2290 norske kroner. Når kameraet kommer for salg er ikke nevnt i pressemeldingen fra Olympus.

Les også: Panasonic slipper safarikamera

I tillegg til SP-820UZ kommer modellen Olympus Stylus VH-410 snart på markedet. Dette kameraet er en liten kompaktkameramodell med 5x zoom.

Denne modellen har en 16 megapiklser CCD bildebrikke, og en brennvidde som strekker seg fra 26 mm på vidvinkel til 130 mm på full tele, omregnet til 35 mm formatet. Kameraet har en ganske god blender på vidvinkel på f/2.8, men på telebiten må man klare seg med beskjedne f/6.5. Stylus VH-410 kan også filme i HD, men bare i 720p.

På baksiden er kameraet utstyrt med en trykkfølsom LCD-skjerm på 7,6 cm, med en oppløsning på 460 000 bildepunkter. Den fungerer slik at man kan trykke på skjermen for å sette fokus og ta bilder. Kameraet er også utstyrt med en spesiell autofokusteknologi som gjør at autofokusen følger etter det motivet man har satt fokus på.

Olympus Stylus VH-410 har en veiledende pris på 1099 norske kroner, men når kameraet blir lansert i Norge er ikke nevnt i pressemeldingen. Modellen er tilgjengelig i fargene sølv, svart, rosa og blått.

Kilder:
www.dpreview.com
Pressemelding fra Olympus

Les også
Panasonic Lumix DMC-FZ200: Beste superzoomen hittil
Les også
Superzoom fra Pentax
Les også
Begrepet "kompaktkamera" får en helt ny mening
Les også
Nikon-kamera ligner en smartmobil
Les også
Et ekte spionkamera
Les også
Vis frem instagram-bildene dine - på magen
Les også
Instagram har fått stilige fotokart
Les også
Sjekk vinnerne av årets EISA-priser
Les også
Gummiproblemer med Canon EOS 650D
Les også
Olympus OM-D E-M5: Ny klassiker fra Olympus
Les også
Olympus E-P3: Snertent kamera mangler det lille ekstra
Les også
Endelig et tøffing-kamera som også tar bra bilder
Les også
Olympus vil bli med deg på tur
annonse

Les også