Til hovedinnhold

Må be Samsung om unnskyldning i 14 punkt Arial

Apple tapte patentsak i Storbritannia.

Apple har tapt en ankesak mot Samsung i Storbritannia. Saken handler om hvorvidt Samsung med sine Galaxy Tab-nettbrett har krenket Apples patenter innenfor produktdesign eller ikke.

En dommer ved en høyere domstol i Storbritannia uttalte i juli i år at "Samsungs nettbrett ikke er like kule som Apples", siden de manglet Apples "ekstreme enkelhet". Dommeren konkluderte med at Samsungs nettbrett ikke var for like Apples iPad-design.

Apple anket saken, men nå har altså retten opprettholdt den opprinnelige dommen.

Avgjørelsen gjelder for hele Europa, og skal ifølge Reuters gjøre det umulig med lignende rettstvister mellom de to selskapene som handler om nettbrettdesign.

– Jeg forventer at dette er slutten på dette. En anke til høyesterett er i prinsippet mulig, men det har så langt ikke vært noen indikasjon på at Apple har planer om å anke, sier Darren Smyth ved advokatfirmaet eIP til Reuters.

Må beklage i Arial 14

Apple har blitt dømt til å publisere en unnskyldning til Samsung i britiske aviser og på Apple.co.uk. Retten spesifiserer nøye hvordan unnskyldningen skal utformes.

Ifølge The Next Web skal unnskyldningen skrives med en skriftstørrelse som tilsvarer minst 14-punkters Arial.

Samsung er fornøyd med utfallet.

– Vi fortsetter å mene at Apple ikke var de første til å designe et nettbrett med rektangulær form og avrundede hjørner, sier Samsung i en uttalelse. Apple har ikke uttalt seg i saken.

Les også: – Det må bli slutt på patentkrigen!

(Kilder: Reuters og The Next Web)

annonse