Til hovedinnhold

Her er énkrones-PC-en

De ulike teleoperatørene har lenge sponset mobiltelefoner for å sikre seg nye abonnenter, nå kommer samme strategi til PC-markedet, skriver Dagens IT.
Det er Telenor som i samarbeid med Idedata og Lenovo prøver ut samme modellen for å få fart på mobilt bredbånd-bruken.
Bedriftskunder hos Idedata og deres eier Epartner kan nå kjøpe en bærbar Lenovo ThinkPad X61 for én krone, mot at du binder deg til et abonnement på mobilt bredbånd fra Telenor i 24 måneder. Du kan velge mellom et "Kveld & Helg"-abonnement til 382 kroner måneden, eller et "Fri bruk"-abonnement til 630 kroner per måned.
Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor sier til Dagens it at konseptet foreløpig er litt i utprøvningsfasen, men han utelukker ikke at de kan komme til å utvide tilbudet også til andre forhandlere og partnere av Telenor.
- Dette vil også true ADSL-linjene i de private hjemmene, som ofte er betalt av arbeidsgivere. Hvorfor betale fra 300-600 kroner per måned for en ansatts bredbånd, når du kan få et mobilt bredbånd med pc til samme prisen, sier daglig leder Hans Erik Robbestad i Epartner.
PC-en det er snakk om, Lenovo Thinkpad X61 kommer med 80 GB harddisk og en gigabyte minne, og har en anbefalt utsalgspris på 11.250 kroner før moms.

Mer om
annonse