Til hovedinnhold

iPhone 6-eiere klager over at skjermen lett ripes opp

Skal være mer utsatt for riper enn tidligere iPhone-modeller.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apples nye iPhone 6-modeller skulle oppfinnelig utstyres med det knallharde materialet safirglass, men etter et relativt dramatisk brudd med selskapet som skulle produsere glasset, fikk telefonene som kjent vanlig, herdet glass i stedet.

Dette kom nok som en skuffelse for de fleste, men som om ikke dette var nok har mange iPhone 6-brukere nå begynt å klage over at glassløsningen til de nye telefonene faktisk gir enda dårligere beskyttelse mot riper enn tidligere iPhone-modeller. Det melder nettstedet Apple Insider.

Dette bildet fra Apple Insider viser riper i en iPhone 6-skjerm.Foto: Appleinsider.com

Lang klagetråd på Apple-forumet

Nettstedet viser til en tråd på Apples kundestøtte-forum, hvor trådstarteren forteller at Iphone 6-eksemplaret hans allerede har fått synlige riper på glasset til tross for at brukeren angivelig har tatt ekstremt godt vare på telefonen.

I skrivende stund har tråden 675 svar fra forumbrukerne, hvorav mange opplever de samme problemene som trådstarteren. Flere mener at iPhone 6-skjermene er mer utsatt for riper og skraper enn de forrige modellene av telefonen.

– Min iPhone 5 hadde aldri en ripe selv etter to års bruk. Etter å ha eid iPhone 6 i mindre enn én uke har jeg en stor ripe på skjermen. Jeg er så skuffet. Den gamle telefonen kunne jeg kaste i vesken uten problemer. Nå må jeg nok skaffe en skjermbeskytter. Det ser definivit ut som om skjermen er lettere å ripe opp, skriver en bruker på forumet.

Dype nok til å kjennes

Apple Insider har også fått se problemet på nært hold på en iPhone 6 som ifølge nettstedet har riper dype nok til at de kan kjennes med fingrene, og som også er synlige når telefonen er avslått. Dette til tross for at brukeren bærer telefonen i en mikrofiberveske til daglig.

Nettstedet peker på at årsaken til problemet kan være at iPhone 6 har skjermer med kanter som er buet innover, slik at glasset er dårligere beskyttet dersom man legger fra seg telefonen med skjermen ned. iPhone 5 har i stedet helt flatt glass med kanter som er beskyttet av plast.

Apple selv skal ikke ha kommet med noen offisielle kommentarer til klagene fra brukerne, men flere Apple-butikker skal ha latt brukere bytte ut ripede iPhone 6-modeller.

Her er grunnen til at det ikke ble noe av safirglass til iPhone 6: Historien er ganske dramatisk »

annonse